Hayalini üniversiteliler gerçeğe dönüştürdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hayalini üniversiteliler gerçeğe dönüştürdü

YAŞAM Haberleri  / AA

Bir hayırseverin desteğiyle umre ziyareti yapacak olan eşine refakat etmek isteyen Fatma Koç, üniversite öğrencileri sayesinde kutsal topraklara gidebilecek.

Sakarya’da 67 yaşındaki Fatma Koç, kutsal topraklara gitme hayalini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan öğrencilerin başlattığı kampanya sayesinde gerçekleştirecek. Yaşlılar Haftası dolayısıyla KYK tarafından düzenlenen “amca ve teyzelerle” kahvaltı programında bir araya gelen yurt çalışanları, öğrenciler ve kantin işletmecisi Hasan Berber, tanıştıkları bazı kişilerin kutsal topraklara gitme hayalini maddi imkansızlıktan gerçekleştiremediğini öğrendi. Harekete geçen kantin işletmecisi Berber’in, bir kişiyi umreye gönderebileceğini belirtmesi üzerine fazla olan talipliler arasında kura çekildi. Kura sonucunda ismi çıkan 67 yaşındaki Mehmet Nuri Koç büyük sevinç yaşarken, eşi Fatma Koç ise mutluluk ve hüznü bir arada yaşadı. Fatma Koç’un da kutsal topraklara gitme hayali kurduğunu gören öğrenciler, kadının eşine eşlik edebilmesi için “KYK 1 Lira” kampanyası başlattı. Yaptıkları kitap ayraçlarını satan öğrenciler, gerekli parayı topladı ve 9 Mayıs’ta umre hayalini gerçekleştirebilecek Fatma Koç’a müjdeli haberi verdi. Fatma Koç, “Çok heyecanlı ve mutluyum. Hâlâ oraya gideceğime inanamıyorum. Allah bu işe vesile olanlardan razı olsun. Hepsi benim kardeşim, Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin inşallah. Allah Türkiye’ye huzur versin, orada çok dua edeceğim. Allah devletimizden razı olsun, devletimize zeval vermesin. Kız öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum bana bu mutluluğu verdiler. Allah herkese nasip etsin” ifadesini kullandı.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...