Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nusaybin şehidi Cengiz Poyraz törenle uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Nusaybin şehidi Cengiz Poyraz törenle uğurlandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz için tören düzenlendi.

Nusaybin’de kazılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklı barikatların kaldırılması, PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte güvenlik güçlerinin operasyonları da sürüyor. İlçede dün PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz için tören düzenlendi. 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda düzenlenen uğurlama törenine Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BURSA’YA UĞURLANDI
Tören, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulmasıyla başladı. Şehidin öz geçmişinin okunmasıyla devam eden törende birlik adına Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz bir konuşma yaptı. Yarbay Karadeniz, terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku oluşturmak amacıyla, çukur kazarak güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını belirtti. Terör örgütünün vatandaşları silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek, kirli yüzünü tekrar gösterdiğini vurgulayan Karadeniz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla, görevlerine artan inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceklerini kaydetti.Tören, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından şehit için dua okunmasıyla sona erdi. Şehidin naaşı, Bursa’ya uğurlandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...