Boynu kırılan kızını, dişlerini kırarak hayata döndürdü

Düzenleyen:
Boynu kırılan kızını, dişlerini kırarak hayata döndürdü

YAŞAM Haberleri

Antalya'da kaydıraktan düşerek boynunu kıran 5 yaşındaki kızı Zara'nın nefessiz kaldığını gören baba, kızının dişlerini kırıp dilini dışarı çıkardı ve hayatta kalmasını sağladı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşanan talihsiz bir olay İngiliz medyasında büyük yankı uyandırdı. Fırat Ölçer ile evli olan İngiliz Adele Ölçer, su kaydırağı kazasında boynu kırılan kızının hayatını inanılmaz bir şekilde kurtardı.

DİŞLERİNİ KIRIP NEFES ALMASINI SAĞLADI

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Adele Ölçer (41), kaydıraktan ters düşerek boynunu kıran beş yaşındaki kızı Zara'nın nefessiz kaldığını görünce hemen onu ilkyardım pozisyonuna getirdi. Akabinde, bilincini kaybetmiş halde yatan minik Zara'nın dişlerini kırdı. Ölçer, Zara'nın nefes almasını engelleyen dilini dışarı çıkarıp boğazını temizleyerek tekrar nefes almasını sağladı. Doktorlar Türkiye'de üç hafta hastanede kalan Zara'nın felç kalabileceğini söyledi.

Boynu kırılan kızını, dişlerini kırarak hayata döndürdü

"BAŞTA ÖLDÜĞÜNÜ SANDIM"

Başlarından geçen korkunç olayı anlatan Ölçer, "Başta öldüğünü sandım. Onu yüzüstü çevirdiğimde gözleri açıktı. Nefes almıyordu ve çenesi kilitlenmişti" dedi.

Boynu kırılan kızını, dişlerini kırarak hayata döndürdü

ALDIĞIM EĞİTİM KIZININ HAYATINI KURTARDI

Türkiye'ye tatile gelmeden önce bir hafta ilkyardım eğitimi aldığını anlatan Ölçer, "Sanırım sakin kalmamı sağlayan şey bu oldu" diye konuştu.

Minik Zara'nın kaza sonrası boynu ve kafatasının yanı sıra kolları da iki yerden kırıldı.

Haberde, Türkiye'deki ilk tedavinin ardından İngiltere'ye götürülen Zara'nın dört ay boyunluk taktığı ve Eylül 2015'e kadar gerektiği kadar okula gidemediği belirtildi.

Adele Ölçer, "Aralık 2015'te kızının tamamen iyileştiğini ve normal hayatına döndüğünü" söyledi. Hürriyet

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...