Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muğla'da toplu balık ölümleri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Muğla'da toplu balık ölümleri

YAŞAM Haberleri  / AA

Adnan Menderes Barajı'nı besleyen Yatağan ilçesindeki Kamışlıdere Çayı'nda toplu balık ölümleri yaşandığı tespit edildi

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki bir çayda yaşanan toplu balık ölümleri üzerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince inceleme başlatıldı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, balık tutmak üzere Kamışlıdere Çayı'na giden vatandaşlar, çok sayıda balığın kıyıya vurduğunu görerek, durumu yetkililere bildirdi. Kamışlıdere Çayı'na giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, büyük çoğunluğu sazandan oluşan ölü balıklar ve sudan numune aldı.
Yetkililer, bölgedeki çevre kirliliği sonucunda sudaki oksijen miktarının azalarak canlıların ölümüne sebep olabileceğinden şüphelendiklerini ve ölümlerin sebebinin yapılacak çalışmanın ardından kesinlik kazanacağını bildirdi.
Eşiyle su kenarındaki otları toplayan 67 yaşındaki Hasan Bilgin, gazetecilere, önceden Kamışlıdere Çayı'nın suyunun çok temiz olduğunu ve insanların çaydan rahatlıkla içebildiğini anlattı.
Bilgin, ot toplamak için çaya geldiğinde çok sayıda ölü balık gördüğünü belirterek, yaşanan olaya üzüldüğünü dile getirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...