Çeşme'de 30 sığınmacı daha yakalandı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çeşme'de 30 sığınmacı daha yakalandı!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Sığınmacıların yasa dışı yolla yurt dışına kaçma çabaları bitmek bilmezken, gündüz saatlerinde Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız Adasına kaçmaya çalışan 30 sığınmacı yakalandı.

Çeşme'nin Çiftlik mahallesindeki Karaabdullah Burnu açıklarında, saat 14.00 sıralarında şişme botla Sakız Adasına yasa dışı yolla gitmeye çalışan Suriye ve Afgan uyruklu 30 sığınmacı, sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Sığınmacıların uzun zamandan beri ilk kez gündüz vakti kaçma girişiminde bulunmaları dikkat çekti. Sığınmacılar, sahil güvenlik ekipleri tarafından Çeşme iskelesine getirildi. Sığınmacıların arasında koltuk değnekli ve bir ayağı olmayan bir Suriyeli dikkat çekti. 
Sahil güvenlik ekipleri, üstü ıslak olan sığınmacılara kuru giysi, battaniye ve içinde çeşitli ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu çanta dağıttı. Sığınmacılar, yapılan işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...