HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bursa’da 2 bin yıllık köprü bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Bursa’da 2 bin yıllık köprü bulundu
Bursa, Köprü, , Haber

YAŞAM Haberleri  / iha

Bursa’nın Orhangazi ilçesinin Karsak Mahallesi’nde 2 bin yıllık köprü ortaya çıktı.

En az 2000 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi köprüyü Gemlikli araştırmacı yazar Naci Pehlivan buldu. Yıllar önce bölgeyle ilgili araştırmalar yapan Pehlivan, yaşlı köylülerden edindiği bilgiyle köprüyü aramaya başladı. Pehlivan, Karsak’ın yanı sıra Gemlik’in kuzeyinde kalan köylerde de yaşlılarla görüşüp köprü hakkında bilgiler edindi. Pehlivan, yıllar süren araştırmalar sonrası köprüyü Karsak Mahallesi altında buldu.

Bursa’da 2 bin yıllık köprü bulundu
Pehlivan, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte bölgedeki tarihe ışık tutacak köprüyü inceledi. Çalılık arazinin içinden geçen başkanlar, köprüye ulaştığında hayran kaldı.
En az 2000 yıllık olduğu tahmin edilen antik köprünün zamana meydan okuduğunu söyleyen Çağlayan, yetkili bütün kurumlarla temasa geçeceklerini söyledi. Çağlayan, köprünün tarihi dokusunun bozulmadan ortaya çıkarılmasının hem bölge tarihi, hem de turizm açısından önemli olduğunu ifade etti

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...