38 bin cami engelliler için yeniden düzenlendi

Düzenleyen:
38 bin cami engelliler için yeniden düzenlendi

YAŞAM Haberleri

Engelli vatandaşların camilerin manevi atmosferinden mahrum kalmamasını amaçlayan Diyanet, camilerin abdest, temizlik ve ibadet mekânlarını engellilere göre düzenliyor.

Damla Peker ANKARA
Camileri engellilerin en güzel şekilde ibadetlerini yapabilecekleri, rahatlıkla abdestlerini alabilecekleri ibadet mekânları haline getirebilmek hedefiyle yeniden düzenleme çalışmaları başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı, camileri engelliler için daha elverişli hale getirdi. Her il ve ilçede en az bir cami bütün engelli grupları göz önünde bulundurularak yeniden düzenlendi. Böylece yaklaşık 38 bin cami engelli vatandaşlar için uygun hale getirildi. Bu kapsamda engelli erişimine uygun cami sayısı 20 bine ulaşırken, asansör ve abdest alma yeri ile standartlara uygun rampa bulunan cami sayısı da 18 bine yükseldi. Bu sayının arttırılması için de çalışmalar ve düzenlemeler devam edecek. Engelli vatandaşlar için düzenleme yapılan cami sayısında 3 bin ile İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul’u,  2 bin ile Ankara takip ederken, bin 915 ile Samsun, bin 541 ile de Kastamonu izledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...