Funda Durmaz: Herkes kendinin CEO’su olmalı

Düzenleyen:
Funda Durmaz: Herkes kendinin  CEO’su olmalı

YAŞAM Haberleri

Kurumsallaşmanın önce şahıslardan başladığını sonra da cemiyete ve ülkeye yayıldığını belirten Durmaz, "Her çalışan kendinin CEO’su olmalıdır" diyor

Son günlerde gündemimize oturan kurumsallaşma mefhumu uzmanlarca farklı farklı yorumlanıyor. Kişisel Gelişimci Funda Durmaz, müesseselerin öncelikle “kurum kültürü” inşa etmesi ve bunu çalışanlarına benimsetmesi gerektiğini söylüyor. Durmaz şöyle devam ediyor: "Burada liderlere çok büyük görev düşer ve iş iletişimle başlar. Kurumlar da yaşayan birer organizmadır, bu kültürü oluşturmak, geliştirmek, kuruma misyon, vizyon kazandırır. Bundan hem işletme hem çalışanlar faydalanırlar. Verim, başarı ve huzur artar. Kişinin gelişimi doğum ile başlar. Çocuk anne ve babasının karakter ve davranışlarından, bakış açılarından, duygu ve düşüncelerinden çok şey alır ki gelişimin temelleri atılıyor demektir. 
MAKSAT BİZ OLMAK
Birlik ve bütünlüğü, saygı, sevgi ve hayata dair birçok konuyu eğitim sisteminin ilk basamaklarında vermek gerekir. Şiddet gösteren kişilerin aile yaşantılarına bakmalı ve travmaları görmelidir. Çocuklar rol modelinin peşinden gider. Oyunlarına dikkat edilmeli, davranışları incelenmelidir. Biz önce insanız! Allah insanı değerli yaratmıştır. İnsan insana yaşamayı öğrenmeliyiz. Birlikte büyük başarılara imza atabiliriz. Zaten bütün mesele “biz” olabilmektedir.” 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...