Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ameliyata giren doktorlar şok oldu!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ameliyata giren doktorlar şok oldu!

YAŞAM Haberleri  / AA

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatla, bir hastanın böbreğinden çıkarılan 7 santimetre büyüklüğünde, 160 gram ağırlığındaki taş, doktorları bile şaşırttı.

Oğuzeli ilçesinde çocukluğundan beri böbrek sancısı çeken Mustafa Akdeniz (55), 3 gün önce gittiği Oğuzeli Devlet Hastanesinden Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde böbreklerinde normalden çok büyük taş olduğu belirlenen Akdeniz ameliyata alındı. Böbreğindeki taş çıkarılan Akdeniz, sağlığına kavuştu. 

Üroloji Uzmanı Dr. Ali Ömür Aydın, yaptığı açıklamada hastanın uzun süren karın ağrısı nedeniyle kendilerine başvurduğunu söyledi. Hastaya gerekli tetkikleri yaptıklarını anlatan Aydın, "Hastanın her iki böbreğinde de kocaman taşlar olduğunu gördük. Operasyon yapılması gerektiğini hastaya söyledik. Sol böbrekteki daha büyüktü. Önce onu almaya karar verdik. Taşı çok büyük ve sert olmasından dolayı kırmak bayağı uzun sürecekti. Bu da bazı riskler taşıyordu. O nedenle açık ameliyatla tamamını tek seferde çıkarmaya karar verdik." diye konuştu. 

Operasyonun başarıyla tamamlandığını aktaran Aydın, 7 santimetre büyüklüğünde 160 gram ağırlığında taş çıkardıklarını belirtti. Aydın, sağlığına kavuşan hastayı taburcu edeceklerini, hastanın diğer böbreğindeki taşların ise bir ay sonra yapılacak kapalı operasyonla alınacağını kaydetti. Hastanın böbreğinden çıkan taşın çok büyük olduğunu dile getiren Aydın, "Normalde hastanın böbreğinde bu kadar büyük bir taş olmasını beklemiyorduk. Böbreğinde bu kadar büyük taş olan birinin böbreğinin çalışmasını beklemeyiz. Ancak hastanın böbreği nasıl tolere ettiyse, o kocaman taşa rağmen böbrek çalışmaya devam etmiş. Biz de taşı çıkararak, böbreğini kurtarmış olduk." dedi. 
Ameliyata giren doktorlar şok oldu!

"Taşı görünce inanamadım" 

Akdeniz de çocukluğundan beri böbrek sancısı çektiğini belirterek, 3 gün önce sancılarının artmasıyla hastaneye geldiğini ifade etti. Doktorların böbreğinde büyük bir taş olduğunu söylediklerini anlatan Akdeniz, "10 ay önce amcamı böbrek hastalığından kaybettiğim için korkmuştum, hemen ameliyat olmak istedim. Sağ olsun doktorlarımız da hastane çalışanları da çok iyi insanlar. Böbreğimden çıkarılan yumruk büyüklüğündeki taşı görünce inanamadım. Çok şükür şu an sağlığım yerinde." dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...