MHP'nin yeni Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Hürriyet
MHP'nin yeni Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal oldu

YAŞAM Haberleri  / Hürriyet

MHP'de Ümit Özdağ'dan boşalan genel başkan yardımcılığı görevine Antalya Milletvekili Mehmet Günal getirildi.

Ümit Özdağ, MHP'de yaşanan kurultay çağrıları ve ardından başlayan muhaliflerin imza toplama çalışmaları sürecindeki tartışmalarda yer almak istemediğini belirterek istifasını sunmuştu. Özdağ'ın bu girişiminin ardından genel başkan adaylığını açıklayacağına ilişkin iddialar ortaya atılmış ardından Ümit Özdağ, geçtiğimiz ay Rize'deki bir toplantıda MHP genel başkan adaylığını açıklamıştı.

MEHMET GÜNAL KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1987 yılında bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de Delaware Üniversitesi'nde; doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. Merkez Bankasında uzman olarak çalıştı. Atılım, Bilkent Üniversitesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim görevlisi olarak ders verdi. DPT Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. 2002'de doçent oldu.

Gazi Üniversitesi İİBF'de öğretim üyesi ve Bankacılık ve Sigortacılık Araştırma Merkezi'nin Müdürü olarak görev yaptı. Antalyalılar Derneği Başkanlığı, Türk Banka-Sen'in Genel Mevzuat Sekreterliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Ortadoğu gazetesi ve "etikhaber.com" haber sitesinde düzenli ekonomi politikası yazıları yazdı. Ekonomi alanında 5 kitabı yayınlandı. 2007, 2011 ve 2015 yılında yapılan seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'den Antalya milletvekili seçildi.

Türkiye-İsveç Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca, orta düzeyde Arapça ve az düzeyde Fransızca bilen Günal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...