İhlas Vakfı’na büyük onur

Düzenleyen:
İhlas Vakfı’na büyük onur

YAŞAM Haberleri

42 yılı geride bırakan, yurt içinde ve yurt dışında 10 binlerce genç yetiştiren İhlas Vakfı, “Kamu Yararına Çalışan Vakıf” statüsü kazandı.

Türkiye genelinde 35, Afganistan’da 13, Kazakistan ve Kırgızistan’da 2’şer öğrenci yurdu ile toplam 4 bin öğrenciyi bünyesinde barındıran İhlas Vakfı, 42’inci yılında “Kamu Yararına Çalışan Vakıf” statüsü elde etti. Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla kazanılan statü, vakfın çıtasını daha da yükseltti. Başarılar hakkında değerlendirmelerde bulunan İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Okyay, kurumun merhum Dr. Enver Ören tarafından 9 arkadaşıyla birlikte 1975 yılında kurulduğunu, yurt içi ve yurt dışında, ailesine, vatanına ve milletine faydalı on binlerce gencin yetiştirildiğini kaydetti. Okyay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vakfımızın amacı; ağırlıklı olarak eğitim, sağlık ve hayır işleri. Okul ve  öğrenciler için yurt açmak. Aynı zamanda eğitimin en mühim bir ögesi olan kültür yayınlarını, tarihimizi medeniyetimizi örfümüzü anlatan kitapların basılmasıdır. Enver Ağabeyimizin 2011 yılında belirlediği hedef vardı; o da 81 ilde öğrenci yurtlarının, kolejlerin ve hastanelerin açılmasıydı. Şu anda ülkemiz genelinde 35 öğrenci yurdumuz var. Buralarda 3 bin öğrenci kalıyor. İki öğrenci yurdumuzun inşaatı devam ediyor, Samsun ve Kastamonu’da. İnşallah onları eylül ayındaki eğitim yılına yetiştirmek istiyoruz. Ayrıca projesi çizilmiş 5 şehirde de öğrenci yurtlarının temel atma hazırlıkları içindeyiz. Ülke dışında da 17 öğrenci yurdumuz var. Bunların 13’ü Afganistan’da, 2’si Kazakistan, 2’si de Kırgızistan’da. Yurtlarımız, merhum Enver Ören’in kuruluşta İhlas kültürünün bir parçası olarak bildirdiği “Olgun Müslüman, iyi insan” kavramı içinde faaliyet gösteriyor. Öğrencilerimiz de bunları bir hayat felsefesi olarak, inanç kültürü olarak kabul ettikleri için gittikleri yerlerde takdir topluyorlar. Yurt dışındaki öğrencilerimizin çoğu; ‘Biz iki fakülteden mezun olduk. Birisi mevcut fakültemiz, ikincisi İhlas Üniversitesi. İhlas Üniversitesi kültürünü aldık biz’ diyorlar. Bunun dışında vakfımız her yıl ramazan ayında ve Kurban Bayramında 14 ülkede on binlerce ihtiyaç sahibinin duasını alıyor.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...