86 yaşındaki 'Ali dede' askere çağrıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
86 yaşındaki 'Ali dede' askere çağrıldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde oturan 86 yaşındaki Ali Çelik, askerliğini yapmasına rağmen yoklama kaçağı olarak görülmesinin şaşkınlığını yaşadı.

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde oturan 86 yaşındaki Ali Çelik, askerliğini yapmasına rağmen yoklama kaçağı olarak görülmesinin şaşkınlığını yaşadı. Kars'taki, 3. Ordu 14. Tümen 246. Piyade Alayına bağlı Karargah Bölüğünde 1950-1952 döneminde askerliğini yapmasına rağmen yoklama kaçağı olarak görülen 3 çocuk 7 torun sahibi Çelik, yanlışın düzeltilmesi için Yalova Askerlik Şubesi Başkanlığına başvurdu.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kore Savaşı'nın yapıldığı dönemde, vatani görevini Kars ve Ardahan'ın Çıldır ilçesinde tamamladığını belirtti.

Geçen ay Antalya'ya gittiğinde kendisini ve ailesini şaşırtan bir durumla karşılaştığını anlatan Çelik, "Burada bir oteldeyken sabahın erken saatlerinde 3 polis memuru asker kaçağı olduğumu ifade ederek beni yakalamaya geldi. 86 yaşında vatani görevini yapan bir yaşlı adamı asker kaçağı olarak aramaları çok zoruma gitti." diye konuştu.

Dilekçeyle başvurup yanlışın düzeltilmesini istedi
Antalya'da polis merkezinde ifade verdiğini dile getiren Çelik, Yalova'ya dönünce Askerlik Şubesi Başkanlığına bir dilekçeyle başvurup, yanlışın düzeltilmesini istediğini bildirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...