Zamlı fiyata rağmen tercih sebebi oldu

Düzenleyen:
Zamlı fiyata rağmen tercih sebebi oldu

YAŞAM Haberleri

Hafta sonu piknik yapmak isteyen İstanbullular park ve bahçeleri doldurdu. Mangal yakan piknikçilerin tercihi yüzde 20 zamlanan tavuk oldu.

Sıcak havayı fırsat bilen İstanbullular hafta sonu yeşil alanlara koştu. Eyüp sahili çevresi de sabahın erken saatlerinden itibaren piknikçilerle doldu.

YEŞİL ALANLAR MANGAL DUMANINA KARIŞTI

Çocukları ile yeşillikler üzerinde ve parklarda oynayan vatandaşlar, kurdukları hamaklarda uzandı, ağaç gölgelerinde uyudu. Piknikçilerin yaktıkları mangallar nedeniyle yeşil alanların üzeri zaman zaman dumanla kaplandı.

TERCİH, KIRMIZI ETTEN DAHA UCUZ OLAN BEYAZ ET

Mangalcıların tercihi kırmızı ete oranla daha ucuz olan beyaz et oldu. Beyaz et fiyatlarının piknik döneminde zamlandığına dikkat çeken piknikçiler, mangal yakmadan pikniğin tadının çıkmadığını belirtti.

TAVUK ETİNE YÜZDE 7-20 ZAM

Tavuk eti fiyatları 11 Mayıs'ta yüzde 7 ile 20 arasında yükseldi. En düşük zam oranı yüzde 7 ile bütün tavuk ve göğüs eti fiyatında gerçekleşti ve bütün tavuğun kilosu 7 liradan 7.50 liraya yükseldi. En yüksek zam ise mangalcıların gözdesi kanat fiyatlarına geldi. Kanat fiyatları 12.50 liradan yüzde 20 artışla 15 liraya yükseldi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...