Suriye’deki savaşta yanan minik Cene hayata tutundu

Düzenleyen:
Suriye’deki savaşta  yanan minik Cene hayata tutundu

YAŞAM Haberleri

Suriye’de 5 yılı aşkın müddettir devam eden iç savaş, çok sayıda çocuğun hayatına mal olurken, bazıları da yaşananların acı izlerini bedeninde taşımak zorunda kalıyor.

Esad rejiminin yaklaşık 6 ay önce Halep şehrine düzenlediği füzeli saldırıda yüzünün tamamında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan, sol elini kaybeden, sağ elinin parmakları kopan 3 yaşındaki Cene, bu acıyı minik bedeninde taşıyan çocuklardan sadece birisi.
Durumu çok ağır olan küçük Cene, babası Muhammed El Kaddur Hac Abu tarafından annesi ve 4 kardeşiyle birlikte Türkiye’ye getirildi. Kilis’ten ambulansla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilen küçük Cene, hayatından ümit kesilmesine rağmen, yaklaşık 4,5 ay yoğun bakım tedavisi ve geçirdiği 7 ameliyat sonrası hayata yeniden bağlandı. Küçük yaşına rağmen tarif edilemez acı yaşayan küçük Cene’nin ailesi kızlarının eski görünümüne kavuşamayacak olduğunu bilmelerine rağmen Türkiye’de estetik veya yüz nakli olacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...