Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AKÜ'lü öğrenciler hurda malzemelerden araçlar yapıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AKÜ'lü öğrenciler hurda malzemelerden araçlar yapıyor

YAŞAM Haberleri  / AA

AKÜ Çay Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Teknolojisi programı öğrencileri, motosikletten pancar motoru ve otomobil parçalarına kadar çeşitli hurda malzemelerle araçlar yapıyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çay Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Teknolojisi programı öğrencileri, motosikletten pancar motoru ve otomobil parçalarına kadar çeşitli hurda malzemelerle araçlar yapıyor.

Okulun öğretim görevlisi Hasan Oruncak, AA muhabirine, öğrencilerin hayal güçlerini kullanarak tasarımlar yapmaları için 2012'de Prototip Motorlu Araçlar Kulübünü kurduklarını söyledi.

Kulübün faaliyetlerine değinen Oruncak, "Bunlar arasında, çıkma parçalardan çeşitli taşıt modelleri tasarlama gibi çalışmalarımız var. Bu taşıtlara her yıl yenileri ekleniyor. Öğrencilerimiz, tasarladıkları araçları, kulübümüzün düzenlediği Motorlu Araçlar Şenliği'nde sergileme imkanı buluyor." diye konuştu.

"Aracımda 'yok' yok"

Programın 2. sınıf öğrencisi Semih Kısa, hazırladıkları arazi taşıtı, gokart gibi araçlarla yıl sonunda gösteri amaçlı yarış yaptıklarını kaydederek, "Harçlıklarımızdan biriktirerek aldığımız parçalarla tasarımlar gerçekleştiriyoruz. Gerek benzin gerekse parça parası olsun desteğe ihtiyacımız oluyor. Bu konuda hocalarımız büyük destek veriyor." dedi.

Kaynak işlerini kendilerinin yaptığını dile getiren Kısa, "Arabamda 'yok' yok. Sileceği, farı, her şeyi var. Eski otomobil motoru kullandım, altını da hurda arabadan keserek yaptım." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Faruk Yumuk, otomobil parçalarından bir araç hazırladığını anlattı.

Çalışmalarında maddi zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Yumuk, "Aracımda Anadol alt karteri kullandım. Gövdesi Ford Taunus. Arabamızda hem LPG hem benzinli olmak üzere iki yakıt sistemi kullanılıyor. Yeteri kadar maddi destek bulabilsek güneş enerjili araçlar da yapabiliriz." diye konuştu.

Burak Daş ise pancar motorundan, kayışlı sistemle çalışan 4 vitesli araç hazırladığını söyledi.

Yusuf İslam Yorgancı da "Gokart kategorisinde yaptığımız araca scooter motoru yerleştirdik. Daha rahat olması için 2 şasi kullandık." dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...