Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Transport kuvözüyle bir ilke imza atıldı

Düzenleyen:
Transport kuvözüyle bir ilke  imza atıldı

YAŞAM Haberleri

Hacettepe Teknokent'te faaliyet gösteren bir tıbbi cihaz firması, dünyada birkaç firma tarafından üretilen transport (nakil) kuvözünü yerli imkanlarla üretmeyi başardı.

Ar-Ge aşaması 3 yıl süren kuvöz, yaklaşık bir ay önce satışa hazır hale geldi. TÜBİKAT desteğiyle imal edilen Transport kuvöz, sıradan kuvözlerin aksine, bebeğin hastane içinde ya da farklı şehirler arasında problemsiz bir şekilde nakledilmesine imkan tanıyor. Nakil esnasında bebeğin kanındaki oksijenin seviyesini, kalp atış hızını, kanındaki karbondioksit oranını ve hemoglobininin ölçebildiği cihaz, bu hususiyetleriyle de dünyada bir ilk. Kuvözü imal eden firmanın sahibi Ferhat Yıldız, "Bu ürün şimdiye kadar ithal edilmekteydi. Biz, geliştirdiğimiz ürün sayesinde, devleti kuvöz başına yüzde 30-40 kara geçirecek potansiyele sahibiz. Teknolojik açıdan dünyanın en iyisi olmasına rağmen fiyatı daha ucuz. Bu nedenle üretime geçer geçmez ihracata da başladık" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...