Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

300 tarla korkuluğu festivale hazırlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
300 tarla korkuluğu festivale hazırlanıyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Urla'ya bağlı Barbaros köyünde kaybolan değerler üzerinde farkındalık oluşturmak, tarımsal üretimi artırmak hedefiyle hazırlanan festivalde yaklaşık 300 tarla korkuluğu ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Ekili tarım arazilerini kuşlardan korumak için "görev yapan" tarla korkulukları, İzmir'in Urla ilçesine bağlı Barbaros Köyü'nde düzenlenen festival kapsamında en süslü halleriyle "insan içine çıkacak".

Kaybolan değerler üzerinde farkındalık oluşturmak, tarımsal üretimi artırmak ve Barbaros Köyü'nü markalaştırmak hedefiyle hazırlanan Barbaros Oyuk Festivali, Türkiye'de tarla korkuluklarının bir sanat imgesi olarak ilk kez sergileneceği organizasyona ev sahipliği yapacak.

Nüfusunun büyük bölümü emeklilerden oluşan, genç nüfusu kente göçmüş Barbaros Köyü sakinleri, köylerinin kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerlerini canlandırma, gençleri tekrar köye çekebilme hedefiyle festival düzenlemeye karar verdi.

Bu doğrultuda oluşturulan komite, festivalin simgesi olarak yörede "oyuk" olarak adlandırılan tarla korkuluklarını kullanmayı kararlaştırdı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...