Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karnından öyle bir şey çıktı ki 10 kilo birden hafifledi

Düzenleyen:
Karnından öyle bir şey çıktı ki 10 kilo birden hafifledi

YAŞAM Haberleri

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 80 yaşındaki Nevin Alparslan'ın karnından 10 kiloluk kitle çıktı.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 80 yaşındaki Nevin Alparslan'ın karnında kitle olduğu belirlendi. Operasyonda alınan 10 kilo 325 gram ağırlığındaki kitlenin ardından Alparslan'ın 51 olan kilosu, neredeyse 40'a düştü.

51 KİLODAN 40 KİLOYA İNDİ

Ameliyattan sonra karın ağrılarının gittiğini dile getiren Nevin Alparslan, 51 kilo olarak girdiği ameliyattan 10 kilo 325 gram kitlenin çıkartılmasının ardından 40 kiloya indi. Ameliyatı yapan doktorlara teşekkür eden Nevin Alparslan, karnından çıkan kitleye şaşkınlıkla baktı.

Hacıhaliller Mahallesi'nde damadı Mustafa Ali Uruç ve kızı Esen Uruç ile birlikte yaşayan üç çocuk ve üç torun sahibi Nevin Alparslan, 24 Mayıs'ta, karın ağrısı şikayetiyle özel bir hastaneye başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Karataş, yaptığı tetkiklerde yaşlı kadının karnında 33 santimetre genişliğinde kitle tespit etti. Ardından yaşlı kadın ameliyata alındı.

AMELİYAT BİR BUÇUK SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 1.5 saat süren ameliyata Genel cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Karataş'ın yanı sıra Op. Dr. Papy Kılongo Mulaılwa ile Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Süleyman Emre de girdi. Üç uzman eşliğinde yapılan ameliyatta kadının karnından 10 kilo 352 gram kitle çıkartıldı.

"YUMURTALIKTAKİ TÜMÖRDEN KAYNAKLANABİLİR"

Ameliyattan sonra açıklamada bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Karataş, kitlenin yaşlı kadının sol yumurtalığındaki tümörden kaynaklanabileceğini belirterek, "Kitleyi büyük bir kesiyle ancak çıkarabildik. Kitlenin 10 kilo 325 gram olduğunu tespit ettik. Kitlenin sol yumurtalıktan kaynaklanan tümörel bir kitle olduğunu gördük. Sağlığıyla ilgili bir sorun değil. İki gün hastanemizde yatarak tedavi görecek. Daha sonra kendisini taburcu edeceğiz." diye konuştu.

DOKTOR: DAHA ÖNCE BU KADAR BÜYÜĞÜNÜ GÖRMEDİM

Karataş, kitlenin yaşlı kadının hayati organlarına zarar verecek hale geldiğini dile getirdi. Karataş, kitlenin bu kadar büyüğünü daha önce hiç görmediğini de söyledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...