Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 bin liralık borcu için 200 bin liralık mal çaldı

Düzenleyen:
2 bin liralık borcu için 200 bin liralık mal çaldı

YAŞAM Haberleri

​Ankara Kazan’da hırsızlıktan gözaltına alınan şahıs, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlının yaklaşık 2-3 bin liralık borcunu ödemek için 200 bin liralık mal çaldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Saray Mahallesi'nde bir inşaat firmasında işçi olarak çalışan A.İ. (27), aynı mahallede başka bir inşaat şirketine ait depoda bulunan malzemeleri alarak kendi çalıştığı iş yerinin deposuna taşıdı. Depodaki malzemelerin kendisine ait olduğunu söyleyen A.İ., geçici bir süre muhafaza etmek üzere çalıştığı iş yerine götürmek için arkadaşlarından yardım istedi. Zanlı, arkadaşlarının da yardımıyla içeride bulunan kompresör, elektronik demir kesme makinesi, klima, kalorifer peteği, kaynak makinesi, hidrofor ve kapalı kolilerde bulunan malzemeleri alarak çalıştığı iş yerine götürdü. Ertesi gün iş yerine gelen iş yeri sahibi O.M., soyulduğunu fark edince polise başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığın gerçekleştiği O.M’ye ait iş yerinin civarındaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. 5 kişilik ekip, 70 saatlik kamera kaydını 3 günde izleyerek yaklaşık bin 500 aracı takibe aldı. Polisin titiz ve dikkatli çalışması kısa zamanda sonuç verdi ve zanlının hırsızlıkta kullandığı kamyonet ve güzergahı belirlendi. Polis ekipleri, zanlı A.İ.'nin çalıştığı iş yerinin deposuna yaptıkları baskında çalınan malları ele geçirdi. Gözaltına alınan A.İ. ve 4 arkadaşı, Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulandı. Savcılığa sevk edilen A.İ., savcılıktaki sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlı, kapalı karton kolilerde bulunan malzemelerin değeri 150 bin lirayı bulan bir ses sistemi olduğunu ise polisten öğrendi. Zanlının polisteki ifadesinde, 2-3 bin liralık borcu olduğunu ve zor durumda kaldığı için hırsızlık yaptığını söylediği öğrenildi. Çalınan mallar ise sahibine teslim edildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...