Suriyelilerin oturduğu ev çöktü: 8 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Suriyelilerin oturduğu ev çöktü: 8 yaralı

YAŞAM Haberleri  / DHA

NEVŞEHIR’in Ürgüp İlçesi'ne bağlı Ortahisar Beldesi'nde eski bir evde meydana gelen göçükte Suriyeli 2’si ağır 8 kişi yaralandı.

Ortahisar Beldesi Eski Mahalle’deki bir evde saat 01.30 sıralarında göçük meydana geldi. Göçükte evde bulunan 10 Suriyeli yaralandı. Sevk edilen AFAD ve Ortahisar Belediyesi ekiplerinin çalışması ile göçükten çıkarılan yaralılar 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Nevşehir Devlet Hastanesi ile özel hastanelerde sevk edilerek, tedavi altına alındı. Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, şöyle dedi:
"Gece saatlerinde beldemizde Suriyeliler'in yaşadığı eski bir evde üzerinin ahşap kaplı olması nedeniyle göçme meydana geldi. İçerisinde tamamı Suriye vatandaşı 10 kişi yaşıyordu. Bunlardan 2'sinde yaralanma olmadı. 8 yaralı AFAD ve belediye ekipleri tarafından göçükten kurtarıldı. Çökmenin muhtemelen eski ev olduğundan dolayı olduğunu düşünüyoruz. Tespit yapıldıktan sonra kesin neden ortaya çıkacak."
Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Kanber Karakurt ise, göçük haberini gece saat 02.00 sıralarında aldıktan sonra Acil Servis’te gerekli tüm hazırlıkları kısa sürede yaptıklarını söyledi. 112 tarafından ilk başta Acil Servise 4 hasta getirildiğini belirten Karakurt,  ağır yaralı 8- 10 yaşlarındaki bir çocuk ile köprücük kemiğinde kırıklar bulunan hamile kadını tedavi altına aldıklarını söyledi.
Göçük altında kalan Suriyeliler'in yakınlarında oturan akrabalarından Necip Abuşuk ise, "Yukarıdan taşlar gelince ikisi evden çıkmış. Gerisi ise yaralı olarak hastaneye getirildi" diye konuştu. Evde bulunanlardan Cüneyt Abuşuk ise, 1.5 yıl önce oturdukları Suriye’nin Halep kentine yapılan saldırı sonrasında ailesiyle Ortahisar’a gelip yerleştiğini söyledi. Abuşuk, "Yukarından taşlar düşmeye başlayınca dışarı çıktım. Diğerleri de yaralı kurtarıldı" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...