Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da ilk iftar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya'da ilk iftar

YAŞAM Haberleri  / AA

Milyonlarca Müslümanın yaşadığı Almanya'da ilk iftar DİTİB Köln Merkez Camisi'nde toplu şekilde dualarla yapıldı.

Avrupa'nın en yoğun Müslüman nüfusu barındıran ülkelerinden Almanya'da ramazan ayının ilk günü toplu iftar verilen camiler yoğun ilgi gördü.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Köln'de verdiği iftarda, yaklaşık bin 100 kişi hep birlikte dua ederek oruçlarını açtı. Köln'deki iftarda bu yıl özellikle Suriyeli mültecilerin ve çocuklu ailelerin çokluğu dikkati çekti.

DİTİB iftar sorumlusu Ekrem Ceşen, her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı boyunca her gün iftar vereceklerini belirterek, "Nasip olursa 29 gün boyunca bu salonda her gün bin 100 kişiye iftar vereceğiz. Aşçımız Türkiye'den geliyor ama onun yardımcıları buradaki kardeşlerimizden olacak." dedi.

İftara katılanların dörtte birini Türklerin oluşturduğunu ifade eden Ceşen, sadece Köln'den değil bu atmosferi yaşamak isteyen çevre şehirlerden gelenlerin de olduğunu, özellikle bu yıl iftara Suriyeli mültecilerin yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Ramazanın ilk iftar menüsü çorba, et, pilav ve tatlı oldu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...