Tuvalet cinayeti davası sonrası gerginlik

Düzenleyen:
Tuvalet cinayeti davası sonrası gerginlik

YAŞAM Haberleri

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, sabah namazı kılmak için gittiği camide tuvaletinin kapalı olmasına sinirlenip, tartıştığı Esfendiyar Girgin’i öldüren, İbrahim Duman’ı da bıçakla yaraladığı öne sürülen Dilaver Ekinci’nin yargılanmasına başlandı. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrası tutuklu sanık Ekinci tekrar cezaevine götürülürken, öldürülen Girgin’in yakınlarının saldırısına uğradı.

İnegöl’de geçtiğimiz 16 Nisan’da, sabah namazını kılmak için Malazgirt Camii’ne giden 45 yaşındaki Dilaver Ekinci, avluda bulunan tuvaletlerin kapalı olmasına sinirlendi. Bu sırada Ekinci, 49 yaşındaki Esfendiyar Girgin’e tuvaletlerin neden kapalı olduğunu sordu. Girgin’in, "içerde tadilat var. Ondan kapalıdır" demesine kızan Ekinci, küfür ettiği Girgin ile önce tartıştı, sonra kavga etti. Bu sırada bıçağını çıkartan Ekinci, Esfendiyar Girgin’i kalbinden, kavgayı ayırmak isteyen İbrahim Duman’ı da kolundan bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan 12 çocuk babası Girgin hayatını kaybederken, Duman ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Olay sonrası yakalanan katil zanlısı Dilaver Ekinci ise tutuklandı. 

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’adam öldürmek’ ve ’yaralama" suçlarından ömür boyu hapis ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Dilaver Ekinci’nin yargılanmasına başlandı. Duruşmada yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Dilaver Ekinci, "Ben kimseyi öldürmedim. Esfendiyar Girgin’i tanımam. Hiçbir zaman bir araya gelmedik. Masumum, tahliyemi istiyorum" dedi.

Duruşma eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için ertelenirken tahliye talebi kabul edilmeyen Dilaver Ekinci, jandarma tarafından tekrar cezaevine götürülmek üzere cezaevi arabasına bindirilmek istenirken, iddiaya göre öldürülen Esfendiyar Girgin’in yakınlarının saldırısına uğradı. Güvenlik güçleri ile kalabalık arasında arbedenin yaşandığı olay güçlükle yatıştırıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...