Hırka-i Şerif’e ziyaretçi akını, 7 kıtadan görmek için geliyorlar!

Düzenleyen:
Hırka-i Şerif’e ziyaretçi akını, 7 kıtadan görmek için geliyorlar!

YAŞAM Haberleri

Veysel Karani hazretlerinin 59. kuşaktan torunu Barış Samir, Hırka-i Şerif için zamanında dedesine yalı teklif edildiğini ama “Ben sahip değilim, muhafızım” diyerek vermediğini söyledi.

Peygamber efendimizin Veysel Karani hazretlerine hediye ettiği Hırka-i Şerif’in bugünkü muhafızı, Karani hazretlerinin 59. kuşaktan torunu Barış Samir, duygularını anlattı. Hırka-i Şerif’i her yıl 1 milyon kişinin ziyaret ettiğini vurgulayan Samir, “Afrika’dan Sibirya’ya kadar dünyanın dört bir yanından insanlar, Peygamber efendimizin emaneti ile buluşmak için buraya geliyor. Büyük bir aşkla geliyorlar. Buna vesile olmak hem şerefli hem de güzel bir duygu” diye konuştu.
Hırka-i Şerif’e ziyaretçi akını, 7 kıtadan görmek için geliyorlar!
Hırka-i Şerif için dedesine İstanbul Boğazı’nda yalı teklif edildiğini hatırlatan Samir, “Dedem ise ‘Ben sahip değilim, sadece muhafızıyım’ diye cevap vermiş” dedi. Her kuşağın ziyaretin daha konforlu yapılabilmesi için şartları iyileştirdiğini belirten Samir, “Hırka-i Şerif 2010’dan itibaren özel camın içinde dünya standartlarında teşhir ediliyor. Emanetin bulunduğu camekânın içinde özel bir iklimlendirme yapıldı, sabit bir nem ve sıcaklıkta. Dışarıdan hiç hava almıyor. Periyodik olarak bakımı yapılıyor. Yoğun güvenlik önlemleri de mevcut. Hırka-i Şerif’in bulunduğu oda da restore edildi, güvenlik kameraları ve yangın sensörü takıldı. Işıklandırma sistemi ise restorasyona uygun olarak yapıldı. Teknolojinin el verdiği bütün imkânları kullanıyoruz” dedi. İSTANBUL AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...