Sen harika bir annesin

Düzenleyen:
Sen harika bir annesin

YAŞAM Haberleri

İster çalışsın, ister çalışmasın ve unvanı ne olursa olsun bir kadın en çok anneliğiyle övülmek istiyor. Evlilik teklifi ise kadın için hayatındaki en değerli an...

CANAN ERASLAN - Son günlerde yaşanan tartışmalar bir yana, kadınlar için “annelik” en güzel duygu, “Sen ne iyi bir annesin” ise en güzel övgü... Bu, benim değil, binlerce kadın arasında yapılan bir araştırmanın sonucu. Temizlik ürünleri ve kadınlara özel ürünleriyle bilinen Hayat Kimya’nın 12 ilde yaptırdığı araştırmayla bir kez daha ortaya çıktı ki, anneliğin önüne başka hiçbir sıfat geçemiyor. Bir çocuğu dünyaya getirip yetiştirerek, aslında dünyayı değiştirmeye adım atan kadınlar, kendisine bahşedilmiş bu gücün de farkında. En çok anne olmayı isteyen, iyi anne olması övgüye değer bulunan kadın kendisini daha mutlu hissediyor. Değerli hissetme konusunda ise “Çok güler yüzlüsün”, “Çok akıllısın” ve “Çok başarılısın” iltifatları da çok etkili.

Yapılan araştırma, kendilerini değerli hissetme konusunda çalışan kadın ve ev hanımı bakışlarının ayrı olduğunu da gösterdi. Buna göre ev hanımlarının yüzde 67’si gündelik hayatta kendini değerli hissederken, çalışan kadınlarda bu oran yüzde 75’e ulaşıyor. Ev kadınları, kendisini daha değerli hissetmek için eş veya çocuktan takdir görmenin önemli olduğunu düşünürken, çalışan kadın başkasının takdirine ihtiyaç duymuyor. Yani kendi değerinin farkında.

Çalışan kadına sürpriz çok
Çalışanların değerli hissettikleri anlar ise daha sık ve fazla. Hem daha geniş bir çevreden ve farklı kaynaklardan takdir alıyorlar hem de kendileri için yaptıkları şeyler değerli olma hissini canlı tutuyor. Özellikle çalışan kadınların eşlerinin daha ilgili oldukları ve hediye almak, yemek hazırlamak gibi somut şeyler yaparak verdikleri değeri daha çok göstermeleri dikkat çekiyor. 

Ailenin ‘reisi’ kadın
Her ne kadar ataerkil bir toplumda olsak ve “Evin reisi erkektir” desek de, yapılan bu araştırma kadınların biraz farklı düşündüğünü gösteriyor. Evin, çocuğun, ailenin sorumluluğunu üstlenen ve fedakârlık yapan kadın, bir de çalışıyorsa “Evin reisi benim” demeye başlıyor. Bir süre sonra ise aşırı fedakârlık psikolojik rahatsızlık olarak kadına geri dönebiliyor.

Evlilik teklifi en değerli an
Ev hanımları, bireysel olarak bir işe sahip olmadıklarında, kendisini değerli hissetmek için dışarıya bağımlı olabiliyorlar. Günlük rutinlerinde değerli hissettikleri zamanlar çok az ve somut örnekler hatırlamakta zorlanıyorlar. Bu anlamda kendilerini en değerli hissettikleri anı, “evlilik teklifi” aldıkları zaman olarak açıklıyorlar. Çalışan kadınların ise, yaptıkları işteki başarılarıyla da takdir aldıklarından mutlu oldukları zamanlar daha fazla. 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...