Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ramazan'da tok tutan pide yok satıyor

Düzenleyen:
Ramazan'da tok tutan pide yok satıyor

YAŞAM Haberleri

Niğde'de Ramazan ayında tok tutan tahinli pide yoğun ilgi görüyor. Yoğun talebi karşılamak için ustalar 16 saat çalışıyor.

Niğde'de tahinli ekmek yaklaşık yarım asırdır özellikle Ramazan aylarında tüketiliyor. Yoğun talebi karşılamak için ustalar 16 saat çalışırken, iftar yaklaştıkça dükkanın önünde kuyruk oluşuyor.

"BU TAHİNLİNİN HER ŞEYİ ÖZEL"

Gece 3'te kalkıp vatandaşa tahinli pide çıkardıklarını söyleyen tahinli pide ustası Azmi Büte, "Vatandaşlarımız Ramazan ayında sahur sofraları için tahinli pideye yoğun ilgi gösteriyor. Tahinli Niğdemiz'de Ramazan aylarında çıkmaktadır. 30 -35 yıldır ustalarımızdan öğrendiğimiz bu tahinli pideyi vatandaşlarımıza sunuyoruz. Bu tahinlinin her şeyi özeldir. Her şey girer tahinin içine fakat asıl tahinli susamdan yapılmaktadır. Susamdan olmayan tahinliye tahinli denemez. Bizde tahinimizi susamdan çektirip pidemizi yapıyoruz. Ramazan ayında 1 tahinli ile 3-5 kişi doyar, doyduğu gibi de tok tutma özelliği de vardır. Genellikle çay, hoşaf ile birlikte tüketilmektedir" dedi.

Ramazan'da tok tutan pide yok satıyor
Şekerli ve sade olmak üzere iki çeşit çıkan tahinli pidenin yapılışı ise şöyle:

"Un, maya ve su karışımından elde edilen hamur, merdane kullanmadan ustanın maharetiyle kol üzerinde çevrilerek açılıyor. Daha sonra büyükçe açılan yufka, üzerine tahin dökülerek uzun rulo haline getiriliyor. Parçalara ayrılan hamur, pide şekline getirildikten sonra fırında 10 dakika pişirilip vatandaşa sunuluyor."
Ramazan'da tok tutan pide yok satıyor
Ramazan'da tok tutan pide yok satıyor
Ramazan'da tok tutan pide yok satıyor

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...