Kocaeli'de sinek larvaları ses dalgalarıyla yok ediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kocaeli'de sinek larvaları ses dalgalarıyla yok ediliyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vektörle mücadele kapsamında sivrisinek larvalarını ses dalgalarıyla yok eden "larvasonik" cihazını kullanıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, sıcaklıkların yükselmesiyle Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin vektörle mücadele çalışmalarına hız verdiği belirtildi.

Yaz aylarında ortaya çıkan ve halk sağlığını tehdit eden sivrisineklerle modern ve teknolojik yöntemlerle mücadele edildiği vurgulanan açıklamada, bu kapsamda kimyasal ilaç içermeyen ve larvaların ses dalgalarıyla yok edildiği lavrasonik cihazının kullanılmaya başlandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Cihaz kimyasal ilaç kullanmadan sivrisinek larvalarını yok ediyor. Böylece, sivrisinek üreme alanları, hendek, gölet, menfez, atık su arıtma tesisleri, yüzme havuzları ve benzeri alanlarda en pratik kullanımı sağlıyor." denildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...