Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerinde ve Doğu Karadeniz'de vatandaşlar, kuvvetli rüzgar ve yağışa karşı uyarıldı.

Hava durumunda yaşanacak olan ani değişimlere vatandaşların hazırlıklı olması istendi. Hava Durumuna ilişkin tüm detayları sizin için derledik. İşte İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere hava durumu sonuçları... Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın  sabah saatlerinden çarşamba günü öğle saatlerine kadar bölgede, rüzgarın güneyli  yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği  belirtildi.
 
Vatandaşların dikkatli olması istenilen açıklamada, "Fırtına nedeniyle  meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi  olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması, can ve mal  kaybının önlenmesi için halkımızın dikkatli olması önem arz etmektedir. Ayrıca  bölgemiz için yapılan meteorolojik uyarıların takip edilmesi, güncel bilgilere  sahip olunması önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.
 
Ordu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da fırtınaya karşı bölge  halkının dikkatli olması istendi.

BATI KESİMLERİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerinde yerel kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, kuvvetli yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde meydana gelebileceği belirtilerek, şöyle denildi: "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) Trakya, Marmara’nın güneyi (Balıkesir, Çanakkale’nin güneyi, Bursa ve Bilecik) , Kuzey ve Kıyı Ege ( İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Kütahya) ile Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, Kıyı Ege’de hortum riski) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...