Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Evinde yabani orkide bulunan kişiye 40 bin lira para cezası

Düzenleyen:
Evinde yabani orkide bulunan kişiye 40 bin lira para cezası

YAŞAM Haberleri

Samsun'un Kavak ilçesinde evinde kurutulmuş yabani orkide bulunan kişiye 40 bin lira para cezası verildi.

Samsun'da evinde kurutulmuş yabani orkide (sahlep) bulunan kişiye 40 bin lira para cezası uygulandı. Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kavak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sıralı Mahallesi'nde M.C'nin (46) evinde ve bahçesinde arama yaptı. Bahçede bir poşet içerisinde kurutulmuş yabani orkide bulunması üzerine Samsun Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verildi.
Evinde yabani orkide bulunan kişiye 40 bin lira para cezası
M.C'nin, 6 kilo 320 gram olduğu belirlenen yabani orkideyi ormanlık alandan topladığını ve kendisinin kuruttuğunu söylediği öğrenildi. M.C'ye 2872 sayılı Çevre Koruma Kanunu uyarınca 40 bin lira para cezası kesildi. Nesli tehlike altındaki yabani bitki ve hayvan türlerinin uluslararası ticaretine ilişkin sözleşmeye göre koruma altında bulunan yabani orkide bitkisinin toplanmasına izin verilmiyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...