Atalay Filiz'in sorgusunun detayları ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Atalay Filiz'in sorgusunun detayları ortaya çıktı

YAŞAM Haberleri  / AA

Atalay Filiz'in savcılıktaki ifadesinde, okuduğu gazetelerde, Demirarslan, Radchikova ve Kayıkçı'yı öldürmesi gerektiğinin emredildiği yönünde şifreli mesajlar aldığını söylediği öğrenildi.

İstanbul ve Ankara'daki üç cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan ve tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Atalay Filiz'in savcılık sorgusunun detayları ortaya çıktı.

Atalay Filiz tutuklandı

Yaklaşık 5 saat süren savcılık işlemleri sırasında emniyette verdiği ifadeyi tekrar ettiği öğrenilen Filiz'in, 11 yaşından itibaren gazetelerde kendisine şifreli mesajlar verildiğini fark ettiğini söylediği kaydedildi.

'Atalay kantinden gofret çal' mesajları aldım'

Okuduğu gazetelerde, "Atalay, sen kantinden gofret çal" gibi mesajlar verildiğini fark etmesinin ardından okulun kantininden gofret ya da çikolata çaldığını anlattığı öğrenilen Filiz'in, bunu ailesi dahil hiç kimseye söylemediğini aktardığı belirtildi.

Yatılı okuduğu dönemde, kendisine mesaj verdiğini düşündüğü gazeteleri dolabında ve yatağının altında sakladığını aktaran Filiz'in, mesajlarda daha değerli şeyleri çalması söylenince İstiklal Caddesi'ndeki dükkanlardan hafıza kartı, kolye ve küpe gibi takı eşyası çaldığını söylediği öğrenildi.

Gazete yazılarından aldığı mesajların kendisini esir ettiğini öne süren Filiz'in, "Sıradan bir gazete yazısını okur okumaz hemen anında mesaj alamıyordum ancak gazeteyi bir saat okuduktan sonra mesajları tespit ediyordum ve bu mesajlara göre hareket ediyordum." dediği belirtildi.

Gazetelerdeki öldürme emri veren şifreli mesajlar

Atalay Filiz'in savcılıktaki ifadesinde, zaman içerisinde gazete yazılarındaki şifreli mesajları çözmeye çalıştığını ifade ederek, Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova'yı da casusluk yaptıkları gerekçesiyle öldürmesi gerektiğinin emredildiği yönünde şifreli mesajlar aldığını söylediği kaydedildi.

İfadesinde, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın kimliğini deşifre etmeye çok yaklaştığını, kimliğini açığa çıkarması durumunda Kayıkçı'yı öldürmesi gerektiği yönünde gazete yazılarından mesajlar aldığını ileri süren Filiz'in, sevgilisi olduğu iddia edilen ve 2011'den bu yana kendisinden haber alınamayan Olga Seregina'nın kaybolmasıyla bir ilgisi olmadığını söylediği öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...