Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tam 28 kiloluk kemani balığını yakaladı

Düzenleyen:
Tam 28 kiloluk kemani balığını yakaladı

YAŞAM Haberleri

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde amatör balıkçı İlker Lökçü'nün oltayla yakaladığı vatoz soyundan gelen ve halk arasında 'kemani balığı' olarak bilinen 1.67 metre boyunda 28 kilo 600 gram ağırlığındaki köpekbalığı ilgi odağı oldu.

İklimlendirme ve soğutma teknisyeni olan İlker Lökçü, geçen çarşamba günü Datça'ya balık tutmaya gitti. Gece sandalla denize açılan Lökçü, 10 kadar küçük balık tuttuktan sonra dönmek için hazırlık yaparken, oltasının misinasının kuvvetlice gerildiğini farketti. Oltasının önce kayalıklara takıldığını sanan Lökçü, "Ancak, oltayı çekmeye başlayınca, büyükçe bir balığın takıldığını anladım. Uzunca bir süre balığı yormak için çalıştım. Sonunda galip geldim. 1.5 saatlik bir uğraşla balığı sandala almayı başardım" dedi.

ARKADAŞLARIYLA YİYECEK

Yakaladığı vatoz soyundan gelen ve halk arasında 'kemani balığı' olarak bilinen 1.67 metre boyunda 28 kilo 600 gram ağırlığındaki köpekbalığını Marmaris'e getiren Lökçü, deniz ve av malzemeleri satan bir arkadaşının dükkanının kapısına asarak sergiledi. Görenler köpekbalığına büyük ilgi gösterip, hatıra fotoğrafı çektirdi.Lökçü'nün balığı satmayıp, arkadaşlarıyla birlikte yiyeceklerini söpylediği belirtildi.

KEMANİ BALIĞI 

Kemani balığı (Rhina ancylostoma), Rhinobatidae ailesinin gitar balığı da denilen bir türü. Kızıldeniz, Doğu Afrika, Papua Yeni Gine, Japonya ve Avustralya'da bulunur. Büyük bir balıktır, uzunluğu 2.7 metre kadar, ağırlığı 135 kilodan fazla olabilir. Karides, yengeç ve midye ana besinleri arasındadır. 3- 90 metre arasındaki derinliklerde yaşar. Mercan resifleri ve mangrovlar ana yaşam alanlarını oluşturur.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...