Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yetkililerden sıcaklık uyarısı: Dışarı çıkmayın

Düzenleyen:
Yetkililerden sıcaklık uyarısı: Dışarı çıkmayın

YAŞAM Haberleri

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ilçede artan nem ile birlikte hissedilen sıcaklıkların hafta sonunda bunaltıcı olacağını söylerken Halk Sağlığı yetkilileri ise hasta, yaşlı ve oruçlu olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamasını tavsiye etti.

Yüzde 56 nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın 45 dereceye ulaştığı Marmaris'te deniz suyu sıcaklığı 24 dereceyi buldu. Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada hafta sonunda sıcaklıkların daha da artacağı belirtilerek, "Artan nem ile birlikte hissedilen sıcaklıklar bunaltıcı olacak. Afrika sıcakları etkisi altına girdik. Gündüz gölgede 34-38, deniz suyu sıcaklığı 22-25 ve nem yüzde 52-58 arasında seyredecek" denildi.

armaris Halk Sağlığı yetkilileri ise vatandaşları sıcak hava dalgasının olumsuz etkilerine karşı uyardı. Hasta, yaşlı ve oruçlu olanların 11.30-15.00 saatleri arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkmaması gerektiği hatırlatılan açıklamada bol miktarda su tüketilmesi gerektiği bildirildi. 

PLAJLAR VE HAVUZLAR DOLUP TAŞTI

Otellerin havuz başları ve plajlar dolarken, sokaklar boşaldı. Oteller bölgesi olarak kabul edilen Cumhuriyet Bulvarı-Turban Mevkii arasındaki mavi bayraklı plajlarda turistler renkli görüntüler oluşturdu. Bunaltıcı sıcak hava dalgasının etkisinden kurtulmak isteyen tatilciler gün boyu denizden çıkmadı. Kuzey Avrupa ülkelerinden tatile gelen kadın turistler ise şezlonglarında bronzlaşmak için uzandı. Tatilcilerin bazıları şemsiye altında denizden gelen esintiyle ve çocuklarıyla birlikte suda gün boyu oyunlar oynayarak serinlemeye çalıştı. Otel havuzları plajları aratmayan kalabalıklara sahne oldu. Bazı vatandaşlar parklarda ağaçların gölgeleri altında serinlemeye çalıştı.

Şehir merkezindeki caddelere konumlandırılmış elektronik termometreler gölgede 40 dereceyi gösterdi. Marmaris'te bulunan özel poliklinik ve hastanelere kaldırılan 2 Hollandalı ile 1 Alman yaşlı kadın turist güneş çarpması nedeniyle tedavi edildi. 

LBC Televizyonu Prodüktörü Lübnanlı Sophie Fahd, "Marmaris'e ilk defa geliyorum. İnsanlar ve şehir çok güzel. Bir hafta tatilim boyunca Marmaris'in tüm güzelliklerini yaşayacağım" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...