Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fırıncılar kavurucu sıcağa rağmen oruçlarını aksatmıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fırıncılar kavurucu sıcağa rağmen oruçlarını aksatmıyorlar

YAŞAM Haberleri  / AA

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde fırın çalışanları sıcak hava ile iş yerlerinde 80 dereceyi bulan sıcağa rağmen oruç tutmaya devam ediyor.

Diyarbakır, Şırnak ve Siirt'te, 80 dereceyi bulan sıcaklık altında ekmek yapan fırıncılar, istenirse her şartta oruç tutulabileceğini kanıtlıyorlar.

Ekmek fırınlarında çalışan işçiler, ocak başında ekmek pişiriyor. 17 saat boyunca oruç tutan ve ağır şartlar altında çalışan işçiler, hem işlerini hem de oruçlarını aksatmadan yerine getiriyor.

Fırıncılar, ramazan ayında zorlu bir mesaiden geçiyor. Hava sıcaklığının yüksekliği ve çalışma şartlarının ağır olmasına aldırmayan işçiler, hem işlerini yapıyor hem de ibadetlerinden geri kalmıyor.

"Orucumuzu zevkle tutuyoruz"

Diyarbakır'da 36 yıldır fırıncı olan Tahsin Yılmaz, oruç tutmakta bir sıkıntı yaşamadığını belirterek, fırında 5 usta 3 çırağın çalıştığını, sabah saat 07.00'de başlayan mesailerinin akşam 22.30'a kadar sürdüğünü söyledi.

Lokantalar ve müşterileri için ekmek yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "Ramazanın bereketinden dolayı satışlarımız iyi. Elimizden geldiğince herkese yardımcı oluyoruz. Kimseyi mağdur etmiyoruz. Allaha şükürler olsun biz orucumuzu zevkle tutuyoruz. Vatandaşlar gelip bize bu sıcaklıkta nasıl çalıştığımızı soruyor. Bize dua ediyorlar." diye konuştu.

Fırında 9 yaşından itibaren çalıştığını söyleyen 23 yaşındaki Hamza Korkmaz da ramazan ayında Allahın rahmeti ve bereketinin üzerlerinde olduğunu belirtti.

"Oruç tutamayanlar bizim bu halimize bakıp ibret alsınlar"

Korkmaz, "İş yerinin içi 80 dereceyi buluyor. Ocağın içi ise 250 dereceye kadar çıkabiliyor. Bu sıcaklıklarda oruç tutuyoruz. Oruç tutamayanlar bizim bu halimize bakıp ibret alsınlar." ifadelerini kullandı.

Siirt'te fırın işçisi Zafer Yıldız ise "Zorlanıyoruz ama Allah kolaylığını veriyor. Her yarım saatte bir dinlenmek ve serinlemek için elimizi yüzümüzü yıkıyoruz. Yoksa başka türlü dayanamıyoruz." şeklinde konuştu.

Şırnak'ın İdil ilçesinde de yıllardır fırında çalışan Kerem Varlı, ramazan ayının güzel geçtiğini söyledi.

Fırıncı Hikmet Şavur ise Allahın verdiği iradeyle 300 derece sıcaklık önünde oruç tutabildiklerini aktardı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...