Çay demledi, 100 dönümlük ormanı kül etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çay demledi, 100 dönümlük ormanı kül etti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mersin’in Silifke ilçesinde çıkan orman yangınına, bahçesinde çay demleyen bir vatandaşın sebep olduğu bildirildi. Yangında, 100 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Çadırlı Mahallesi Karapınar mevkisinde kızılçam ormanında çıkan yangında 100 dönüm kızılçam ormanı yandı. Çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangına Silifke, Erdemli, Gülnar, Mut, Aydıncık ve Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 30 arazöz, Silifke, Antalya ve Adana’dan gelen 3 yangın helikopteri, 7 su tankı, 30 ilk yangın müdahale aracı, MESKİ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, 150 yangın ekibi ve 100 vatandaşın müdahale ettiği belirtildi.

Yangının bahçesinde bir vatandaşın çay demlediği sırada ateşin ormanlık alana sıçraması ile başladığı, şahsın jandarmalar tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Çay demledi, 100 dönümlük ormanı kül etti

Çay demledi, 100 dönümlük ormanı kül etti

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...