Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu görüntüleri lise öğrencileri çekti!

Düzenleyen:
Bu görüntüleri lise öğrencileri çekti!

YAŞAM Haberleri

Erciyes Teknopark tarafından fiziki alt yapı sağlanan ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kayseri İl Temsilciliği tarafından organize edilen, 'Ben de Yaparım' projesi kapsamında, liseli öğrenciler tarafından yapılan yüksek irtifa balonunun yaklaşık 30 kilometre yüksekten çektiği görüntüler izleyenleri büyüledi.

Kayseri'de 'Ben de Yaparım' projesi kapsamında, yüksek irtifa balonu ile görüntü alabilmek için çalışma başlatıldı. Proje kapsamında içerisinde ful HD kayıt yapabilen kamera, konum belirleme ve çeşitli sensörleri barındıran sistem, meteoroloji balonu vasıtası havaya bırakıldı ve GPS ile takip edildi. Yaklaşık 3.5 saat havada kalan yüksek irtifa balonu, Yeşilhisar ilçesi yakınlarına düştü. Balonun düşmesinin ardından kayıt edilen görüntüleri izleyen yetkililer, yaptıkları çalışmanın başarıya ulaşması ile büyük mutluluk yaşadı.Yaklaşık 3.5 saat havada kalan yüksek irtifa balonu ile çekilen görüntüler izleyenleri büyüledi. Kalkış aşamasından itibaren kayıtta olan kameranın kaydettiği görüntülerde, balonun havalanması, gökyüzünde yükselmesi ve yeryüzünün görüntüleri yer alıyor. Eksi 50 dereceye kadar görüntü çekebilen kamera sayesinde, liseliler de hayallerine ulaştı. 
Bu görüntüleri lise öğrencileri çekti!
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...