Sıcaklıklar arttı uzmanlar uyardı: Dışarı çıkmayın

Düzenleyen:
Sıcaklıklar arttı uzmanlar uyardı: Dışarı çıkmayın

YAŞAM Haberleri

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Uzmanlar zorunlu durumlar dışında dışarı çıkılmaması gerektiğini açıkladı.

Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava, özellikle batı bölgelerini etkiledi. Uzmanlar hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7-8 derece üstüne çıktığını belirterek, "Aşırı sıcaklar can yakabilir" uyarısında bulundu.

"DIŞARI ÇIKMAYIN"

Özellikle ramazan ayında oruç tutan ve sağlık sorunu olan kişilerin sıcak havalarda dışarı çıkmamasını tavsiye edilirken Afrika sıcaklıklarının sadece Türkiye'de değil, Avrupa ve Rusya'da da etkili olduğunu belirtildi.Bu yaz 60 günün aşırı sıcak geçmesi bekleniyor.

ÇOCUKLARA DA DİKKAT

Bununla birlikte sıcağa maruz kalan çocuklara da uzmanlardan uyarı geldi. Yaz mevsiminde çocukların giyimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, özellikle saat 10.00 ile 16.00 arasında çocuk ve bebeklerin dışarıya çıkarılmaması gerektiğini vurguluyor.

Çocukların güneş ışınlarından korunması özellikle ailelere öneriliyor. Uzmanlar tarafından, saat 10.00 ile 16.00 arasında gölgede kalmaları veya dışarı çıkacaklarsa da yüksek koruma faktörlü kremler kullanmaları gerektiği belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...