İstanbul trafiğine yeni çözüm: İspanyol modeli

Düzenleyen:
İstanbul trafiğine yeni çözüm: İspanyol modeli

YAŞAM Haberleri

Artık 'yürümez' hale gelen İstanbul trafiğini 'rahatlatacağı' savunulan, Madrid ve Barcelona örnek alınarak yaklaşık 300 bin aracı 'dal-çık' modeli ile yeraltına almayı öngören tüneller için İBB Meclisi'nden oyçokluğu ile onay çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaklaşık 4 milyon kayıtlı aracın bulunduğu İstanbul'da trafik sorununa çözüm bulmak için, İspanya'nın başkenti Madrid ile Barselona kentlerini model alıp, araçları yeraltına taşıma kararı aldı.

Toplam 6 tüneli kapsayan "dal-çık" yöntemiyle yapılacak yol, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler, Bayrampaşa, Kağıthane ve Sarıyer Kilyos'tan geçecek, 300 bin araç yeraltına alınacak. Hürriyet'in haberine göre, İBB'de oyçokluğuyla kabul edilen plan değişikliği teklifine konu alanın çoğunlukla yapılaşmış, çok az bir kısmının boş olduğu belirtildi.

Yapımı planlanan 6 tünel, TEM otoyolu ile D 100 karayolunu bağlayacak. Proje güzergâhının bir bölümü afet riskli alan kapsamında, bir kısmı da plansız alan sınırları içerisinde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkisinde.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...