Ali Rıza Dede evine demiryolu döşedi

Düzenleyen:
Ali Rıza Dede evine demiryolu döşedi

YAŞAM Haberleri

Rizeli 83 yaşındaki Ali Rıza Yılmaz, Doğu Karadeniz’de yük taşımada kullanılan teleferik ile yüksek binalardaki asansörlerden esinlenerek yaptırdığı ve “telesansör” adını verdiği 120 metrelik raylı sistemi hem yükünü taşımada hem de ulaşımda kullanıyor.

Sistem üzerindeki üstü açık yük vagonu ile evinin inşası için malzeme taşıyan Yılmaz, “telesansör” adını verdiği ve elektrik ile çalışan sistemi, üzerinde taşıdığı uzaktan kumandanın yardımıyla hareket ettiriyor. Süreç içinde evinin güzergâhına yol yapılan Yılmaz, buna rağmen iptal etmediği sistemi hem yük taşımada hem de ana yola ulaşımda kullanmayı sürdürüyor. Yılmaz, “Bunu yapmak için 15 bin lira harcadım ama hiç gözümde değil. Evimi yapmak için başka çarem yoktu. Yaz, kış burada duruyorum. Evde yatalak hastam var, onu bile bazen bununla taşıyorum. ‘Telesansör’ü çok amaçlı kullanıyorum.” dedi.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...