Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakırcılık yaparak 4 kızını okutmaya çalışıyor

Düzenleyen:
Bakırcılık yaparak 4 kızını okutmaya çalışıyor

YAŞAM Haberleri

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e gelen bakır işçisi Hicazı Ticel, bakırları nikelaj işleminden geçirerek 4 kız çocuğunu okutuyor.

Suriye’deki yaşamında bakkal dükkanı işleten Hicazı Ticel, savaştan kaçıp ilk önce Kilis'e yerleşti. Kilis’e roket mermilerinin düşmesiyle Hicazı Ticel, çocuklarının geleceği için Gaziantep’e taşındı. Gaziantep’te işlenen bakırlara nikelaj yapan Suriyeli baba, bakırları nikelajlı su dolu varillere koyuyor. Suriyeli bakır işçisi, varillere koyulan bakırların rengini alması için 100 voltluk elektrik akımı ile nikelaj maddesi uyguluyor. İşinin zor olduğunu belirten Hicaz Ticel, “Ama mecburum 6 çocuğum var 4’ü kız, kızların hepsi okuyor. Her şey onlar için” dedi. Suriye’den Gaziantep’e 2 yıl önce geldiğini anlatan Ticel, “Kızlarımın 3’ü okuyor. Diğer kızım okul çağında değil. Bir erkek çocuğum da şu an yanımda çalışıyor. O da bakır işçiliğini öğreniyor. Burada çok yoğun bir şekilde çalışıyorum. Çünkü eve ekmek götürmem gerek. En önemlisi de kızlarımın okullarına devam etmesi ve güzel yerellere gelmeleri lazım. En çok dileğim Allah’ın izniyle diploma almalarıdır" dedi. Kız çocuklarının karnelerini aldığında çok mutlu olduğunu söyleyen bakır işçisi Hicaz Ticel, “Kızlarımın karnelerinde hiç zayıf yok. Hepsiyle gurur duyuyorum. Benim bütün çabalarım onlar için. Yeter ki okusunlar” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...