İzmir’de göçmen kaçakçılarına ağır darbe

Düzenleyen:
İzmir’de göçmen kaçakçılarına ağır darbe

YAŞAM Haberleri

İzmir’in Karaburun ilçesinde, göçmen kaçakçılığı yapan bir suç örgütü çökertildi. Şafak vakti eş zamanlı olarak 14 adrese yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen şebekeyi takibe aldı. Fiziki ve teknik takip sonucu N.K.’nin liderliğini yaptığı suç örgütünün Karaburun merkezli faaliyet gösterdiği belirlendi. Menderes, Karabağlar, Karaburun, Gaziemir ve Buca ilçeleri ile Manisa ili Alaşehir ilçesinde olmak üzere toplam 14 adreste dün sabaha karşı, eş zamanlı operasyon yapıldı.

ŞAFAK VAKTİ OPERASYON YAPILDI
Yapılan şafak baskınında örgüt lideri N.K. ile birlikte 14 şüpheli yakalandı. Firari 4 şüphelinin de yakalanması için çalışma başlatıldı. Şüpheliler ile birlikte 1 adet otomobil, 10 adet kira sözleşmesi, 24 adet cep telefonu, 16 adet sim kart, 1 adet post cihazı, 1 adet kart kopyalama cihazı (papağan) ile 9 adet boş plastik manyetik şeritli kart ele geçirildi.

ŞEBEKEYE YÖNELİK DAHA ÖNCEKİ OPERASYON
N.K. liderliğindeki suç örgütüne yönelik yapılan daha önceki operasyonlarda toplam 447 göçmen ve 11 şüpheli yakalanmış, 2’si tutuklanırken 9 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Suçta kullanılan 11 adet araç, 1 adet tekne, 3 adet şişme bot, 3 adet tekne motoru ve 35 adet can yeleği 4 adet kürek ve 39 litre benzin ele geçirilmişti.

JANDARMA GÖÇMEN KAÇAKÇILARINA GÖZ AÇTIRMADI
İzmir İl Jandarma Komutanlığınca göçmen kaçakçılığı olayları ile mücadele kapsamında 2015 yılı içerisinde 587 olayda 19. bin 743 göçmen ile birlikte 662 organizatör yakalanmış, 260 organizatör tutuklandı. 2016 yılı içerisinde ise 332 olayda 14 bin 218 göçmen ile birlikte 476 organizatör yakalanmış 166 organizatör tutuklandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...