Engelli genci İstanbul'un göbeğinde başından vurdular

Düzenleyen:
Engelli genci İstanbul'un göbeğinde başından vurdular

YAŞAM Haberleri

26 yaşındaki zihinsel engelli İbrahim Denemeç, Zeytinburnu'nda sokak ortasında kafasından vurulmuş halde bulundu. Emniyet, vuran kişiyi arıyor.

Zeytinburnu'nda sokak ortasında kafasından vurulmuş olarak bulunan 26 yaşındaki zihinsel engelli genç, yaşam mücadelesi veriyor. 50 gündür bilinci kapalı olan gencin yakınları perişan durumda. Olayı aydınlatmaya çalışan polis, engelli gencin kafasına kurşun sıkan şahsı arıyor.

AİLESİ BAŞINDAN BİR AN OLSUN AYRILMIYOR

Zeytinburnu Karagül Sokak'ta 3 Mayıs günü yerde yatan bir şahsı gören mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Polis, yerde yatan ve isminin İbrahim Denemeç (26) olduğu belirlenen gencin kafasına ateş edildiğini belirledi. Ağır yaralı olarak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İbrahim Denemeç, hala gözlerini açamadı. Geçirdiği ağır ameliyatın üzerinden 50 gün geçti. İbrahim nefes alıp veriyor fakat bilinci kapalı. Başından bir an olsun ayrılmayan İbrahim'in ailesi ise sevindirici bir haber bekliyor.

EMNİYET VURAN KİŞİYİ ARIYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün ise olay üzerindeki araştırmaları devam ediyor. Olay mahallinden siyah giyimli bir kişinin kaçtığı belirleyen asayiş şube ekipleri, şüpheli kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

YÜZDE 50 ZİHİNSEL ENGELLİ

Olayın yaşandığı günü anlatan anne Servet Denemeç, "İbrahim babasıyla beraber çalışan çevresine saygılı bir çocuk. İbrahim yüzde 50 zihinsel engelli. Bu yüzden askere de gidemedi. Bu haldeki bir çocuk Zeytinburnu'nda vuruldu. İbrahim Salı günleri izin yapardı. O gün sabah saat 09: 30'da evden çıkıp Levent'te oturan dayısına gitti. Orada beraber kahvaltı yapıyorlar. Daha sonra İbrahim'e 'asker eğlencesi var' diye bir mail geliyor. Dayısının yanından da saat 15: 30 gibi çıkıyor. Saat 16 16: 30 gibi de Zeytinburnu'nda vuruluyor." dedi.

"KİM TARAFINDAN ÇAĞRILDI BİLYİORUZ"

İbrahim'in DJ'liğe ilgi duyduğunu anlatan anne Denemeç, "Kendisi yapamıyor ama yapanların yanına gidip gelirdi. Yapmak için çaba gösterirdi. O gün gelen mail DJ'lik yapan bir arkadaşından geliyor ama İkitelli'ye çağırmışlar. Zeytinburnu'na neden geldi, kim tarafından çağırıldı bilmiyoruz." diye konuştu.

AİLE, OĞLUNU VURANLARIN BULUNMASINI İSTİYOR

Olayı ilk öğrendiklerinde şoke olduklarını anlatan anne Denemeç, "Allah kimsenin başına vermesin, çok kötü bir şey. Biz duyduğumuzda inanamadık. Olayın ilk anında polis aradı beni. Oğlumun kavgaya karıştığını ve Samatya Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi. Ben inanamadım, şoke olmuştum. Biz buraya geldiğimizde İbrahim ameliyattaydı. Biz bıçaklandığını sanıyorduk geldiğimizde kafasından kurşunlandığını durumunun çok ciddi olduğunu öğrendik. Olayın üzerinden 50 gün geçti. İbrahim'in durumunda hiçbir değişiklik yok. Verilen ilaçlar nedeniyle iç organlarında da problem çıkmaya başladı. 50 gündür bilinci kapalı tedavisi devam diyor. Doktorlar durumunun kritik olduğunu, vefat edebileceğini söylüyor." şeklinde konuştu.

İbrahim'in vurulmasının önündeki sır perdesinin bir an önce kalkmasını isteyen aile, soruşturmanın sağlıklı ilerleyebilmesi için basına haber vermediklerini söylüyor. Fakat olayın üzerinden geçen 50 günde kendilerine olayla ilgili bir bilgi verilmediğini anlatan anne Denemeç, "Olay hakkında bize hiçbir bilgi verilmedi. Soruşturma aşaması diye bize Televizyon veya gazeteye haber vermeyin dediler. Bize hiçbir bilgi gelmeyince biz de savcılığa gittik. Oradan da bir haber çıkmadı." dedi.

BABA DENEMEÇ: ZİHİNSEL ENGELLİ OĞLUMDAN NE İSTEDİLER?

Oğlu İbrahim'in hiç kimseyle husumetinin olmadığını anlatan Tamer Denemeç, Olayın ardından hastaneye geldik. Polis ifademizi aldı. Benim çocuğumun husumet yaşadığı birisi yok. Kavga etmesini bilmez. Kimseyle dalaşmaz. Benim çocuğum kavga etse kendini geri çeker, bilmez kavga etmesini, iş yerinde olsun, çevre esnaflarımız olsun herkes şaşırıyor. Bu çocuk kimseye zararı olmayan bir çocuk. Benim çocuğum yüzde 50 özürlü, askere gidemedi. Bu çocuktan ne istediler? Kimseyle husumeti yok, herkese iyi davranır. Yolda bir dilenci görse çıkarır cebindeki parayı verir. Böyle bir insan yani. Böyle bir insan size ne yapmış olabilir ki direk ölümüne beynine sıktınız. Biz anlayamıyoruz. İnşallah çocuğumuz kalkar bu insanların yaptığı da yanına kar kalmaz. Bazen televizyonlarda görüyoruz. Her şeyi buluyorlar. Ama 50 gün geçti niye bize bir cevap veren yok. Devletimizden bu insanların yakalanmasını bekliyoruz. Bugün benim çocuğuma yaptılarsa başkalarına da yapabilirler." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...