Kumluca'daki orman yangını 5 mahalleye sıçradı

Düzenleyen:
Kumluca'daki orman yangını 5 mahalleye sıçradı

YAŞAM Haberleri

Antalya'nın Kumluca ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını büyüyor. Yangının sıçradığı 5 mahalleler tahliye edilirken Başkan Menderes Türel de bölgeye geldi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde dün akşam kontrol altına alındıktan sonra sabah saatlerinde yeniden başlayan yangının önü alınamıyor. Orman yangını 25 saattir sürüyor. Söndürme çalışmalarında büyük çaba sarf edilirken zarar gören alanın 150 hektarı bulduğu belirtildi.

Kumluca'daki orman yangını 5 mahalleye sıçradı

ÜÇ MAHALLEYE DAHA SIÇRADI, EVLERİ BOŞALTIYORLAR

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki orman yangını Erentepe ve Belen mahallelerinin ardından Toptaş, Sarıkavak ve 50'nci Yıl mahallelerine de sıçradı. 3 kilometrelik bir hatta ve 300 hektarlık alanda etkisini sürdüren yangına karadan ve havadan müdahale sürüyor. Balıkesir'den Adana'ya kadar tüm hattaki orman yangınıyla mücadele ekipleri ve araçları bölgeye çekildi. 3 amfibik uçak, 9 helikopter, 90 arazöz ve itfaiye, 500'ün üzerinde orman işçisiyle yangına müdahale ediliyor. Yangın ormanlık alan, yerleşim yerleri ve tarım alanlarında etkisini sürdürüyor. Yangın ormanlık alanda ilerlerken dumanın etkili olduğu Erentepe Mahallesi'nin ardından Sarıkavak Mahallesi de tahliye ediliyor.

Kumluca'daki orman yangını 5 mahalleye sıçradı

YANGIN EVLERE SIÇRADI

Erentepe Mahallesi'nde dün saat 12.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Yerleşim merkezleriyle iç içe olan ormanlık alana sıçrayan alevler nedeniyle 13 ev, 1 ahır, seralar ve portakal bahçeleri zarar gördü.

BÖLGE HALKI DA DESTEK VERİYOR

İlk etapta 50 hektarlık alanda etkili olan yangın dün saat 22.00 sıralarında kısmen kontrol altına alınsa da bugün 04.00 sıralarında rüzgarın tekrar etkisini göstermesiyle alevler büyüdü. 6 helikopter, 2 uçak, 40 arazöz ve 200 orman işçisinin müdahale ettiği yangını söndürmek için bölge halkı da destek veriyor.

Kumluca'daki orman yangını 5 mahalleye sıçradı

YOL KAPATILDI

Yangın nedeniyle Antalya-Kumluca karayolu da ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, Kumluca'nın Adrasan Mahallesi üzerinden veriliyor.

İTFAİYE ALEVLERİN ORTASINDA KALDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 7 itfaiye eri Toptaş Mahallesi'nde yangına müdahale sırasında rüzgarın aniden yön değiştirmesi nedeniyle alevlerin ortasında kaldı. Panikleyen itfaiye erleri çevredekiler ve arkadaşlarının yardımıyla yanmaktan kurtuldu. Dumandan ve alevlerin sıcağından etkilenen itfaiye erlerine olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi. Sağlık durumları iyi olduğu belirtilen erler tekrar yangın söndürme görevine katıldı.

Kumluca'daki orman yangını 5 mahalleye sıçradı

BAŞKAN DA BÖLGEDE

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya da bölgede inceleme yaptı. Vali Münir Karaloğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Belediye Başkanı Menderes Türel ve milletvekili Mustafa Köse, bölgeye getirilen Yangın Yönetim Aracı'ndan çalışmaları takip etti.

Orman yangınının etkilediği Erentepe Mahallesi'ni ziyaret eden Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi'nin kriz merkezi oluşturduğunu söyledi. Bölgede tüm yaraların sarılacağını kaydeden Başkan Türel, yangın nedeniyle zarar gören ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olacaklarını vurguladı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...