Sıkı bağlamak saçları döküyor

Düzenleyen:
Sıkı bağlamak saçları döküyor

YAŞAM Haberleri

Saç kayıpları sadece erkeklerin değil, kadınların da derdi. Yeterince güneş ve oksijen alamaması, tarama, yıkama ve hatta toplama şekilleri dahi saçın beklenen zamandan önce kaybedilmesine sebep oluyor.

CANAN ERASLAN - Uzmanların verdiği bilgiye göre, 35-40 yaşlarındaki kadınların yüzde 25’inin, 40 yaş üzerindekilerin ise yüzde 50’sinin saçı dökülüyor. Saç dökülmesinin yüzde 20’sinde ise aile hikayesi, yani genetik etkenler öne çıkıyor. Operatör Dr. İlhan Serdaroğlu, kadınlarda tam dökülmenin oluşmadığını, incelme ve azalmanın dahi büyük moral çöküntüsüne sebep olduğunu ifade ediyor. Dökülme, birçok hastalığın habercisi olabildiği gibi, şekil verirken saçı çok yıpratmak da önemli bir sebep olabilir. Uzmanlar, “Saç düzleştiriciler, saç yumuşatıcılar, saçların sık sık boyanması ve kalıcı fönler saçı çok yıpratır, kırar. Ayrıca saçları çok sıkı bağlamak, örgü yapmak, mısır örgüsü şeklinde şekillendirmek, gererek arkadan bağlamak, çekmeye bağlı olarak saç bileşenlerini kalıcı olarak harap ederek saç kaybına neden olur. Stres de saç dökülmesine sebep olabilir” diyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...