Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeter artık Nurcan!

Düzenleyen:
Yeter artık Nurcan!

YAŞAM Haberleri

Milli haltercinin kariyerinde üçüncü defa dopingli çıkması Türk sporuna bomba gibi düştü

Kadınlar halterde, Türkiye’ye birçok defa madalya kazandıran Nurcan Taylan'ın yine dopingli çıkmasının yankıları sürüyor. 1999 yılında doping yaptığı belirlenen ve 17 yıldır Türkiye şampiyonalarına katılamayan Nurcan, 26 Ekim 2011’de bu defa uluslararası alanda dopingli çıkmış ve 4 yıl ceza almıştı. Cezası 2 yıla indirilen halterci, 26 Ekim 2013’te tekrar podyumlara dönse de iki gün önce federasyona gelen yazı ile bir büyük şok daha yaşayan milli sporcu artık kariyerine veda etmeye hazırlanıyor. Sıfır çektiği Pekin Olimpiyat Oyunları’ndaki numuneler ile biyolojik pasaportunun incelenmesi sonucunda yasaklı madde kullandığı bir defa daha tespit edilen Taylan'ın büyük ihtimalle ömür boyu men cezası almasına kesin gözüyle bakılıyor.

BAKAN KILIÇ: Müsamaha göstermeyiz
Doping şoku üzerine bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye dopinge karşı sıfır tolerans duruşunu kararlılıkla sürdürüyor. Sporcularımızın bu tür olumsuzluklarla anılmasını istemeyiz. Sporcuyu yetiştiren antrenör, doktor ve psikiyatrist de bu olayda sorumludur. Biz dopingle mücadelemizi yapan bir ülkeyiz. Sporcuların incelenmesi konusunda müsamahamız yoktur" sözlerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...