Çorum'da şiddetli fırtına ve yağış

Çorum'da şiddetli fırtına ve yağış

YAŞAM Haberleri

Çorum'un Sungurlu ilçesinde şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, belediyenin iftar çadırı yıkıldı.

İlçede akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına ve yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle belediyenin Atatürk Meydanı'ndaki iftar çadırının büyük bir bölümü yıkıldı.
Fırtınanın ardından etkili olan sağanak yağış nedeniyle de çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Cadde ve sokaklar ile bazı alt geçitler de su birikintilerinin oluştuğu ilçedeki buğday pazarında bulunan iş yeri ve depolar da zarar gördü. Su baskını nedeniyle depolar ile açık alandaki mahsuller su altında kaldı.
Sungurlu Belediyesine bağlı itfaiye, fen işleri ve temizlik işleri müdürlüğü ekipleri su baskınlarından etkilenen alanlarda çalışma başlattı. Birçok bölgede vatandaşlar da kendi imkanlarıyla temizlik çalışması yapıyor.
Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtına ve yağış nedeniyle ciddi bir tehlike atlattıklarını belirterek, yağışın durmasıyla kısa süre içerisinde ekiplerin aciliyete göre bölgelere sevk edildiğini söyledi.
Ekiplerin halen çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Şahiner, "Fırtınanın ardından yağmurla birlikte ilçemizde meydana gelen baskınlarda ciddi anlamda maddi hasarlar oluştu. Belediye olarak vatandaşlarımızın yardımına ivedi bir şekilde yetişmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte bazı köy yolarında heyelan ve toprak kayması olduğu söyleniyor. Tüm mahallelerde özveri ile çalışan belediye personelimize teşekkür ediyorum. Tüm ilçemize geçmiş olsun." diye konuştu.
Fırtına nedeniyle yıkılan iftar çadırının onarımına başlandığını bildiren Şahiner, çadırın bugünkü iftara yetiştirilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...