Atatürk Havalimanı’nda patlama (Havalimanı patlama ölü, yaralı sayısı)

Düzenleyen: / Kaynak: ajanslar
Atatürk Havalimanı’nda patlama (Havalimanı patlama ölü, yaralı sayısı)

YAŞAM Haberleri  / ajanslar

Başbakan Binali Yıldırım saat 01.50'de İstanbul'a geldi.

Yıldırım, havalimanında bakanlar, İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü'nün de katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yıldırım, saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yıldırım, havalimanına taksiye gelen saldırganların da kendilerini patlatarak öldüğünü dile getirdi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne terör saldırısı gerçekleştiği sırada Ankara'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan güvenlik zirvesinin ardından İstanbul’a hareket etti. Yıldırım, saat 01.50'de İstanbul'a geldi. Yıldırım'a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya eşlik ediyor. Havalimanında bakanlar ile  İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Beediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü'nün de katıldığı bir toplantı yapan Başbakan'ın saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

36 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Başbakan Binali Yıldırım  törer saldırısında 36 kişinin hayatını kaybettiğini çok sayıda kişinin ise yaralandığını açıkladı. Başbakan Yıldırım üç canlı bombanın da öldüğünü dile getirdi.

Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Yaralılar bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum.

'SALDIRININ GÜNÜ MANİDARDIR'

Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkeleri tehdit eden küresel bir olaydır ve terörle mücade de küresel ölçekte sürdürülmelidir. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce sahiptir.Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağolsun temennisinde bulunuyorum.

'İLK EMARELER DAEŞ'İ İŞARET EDİYOR'

Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ'in gerçekleştirdiğini işaret etmektedir. Bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir.

TAKSİYLE GELMİŞLER

Saldırıganların ticari taksiyle havalimanını gelmişler.Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini arttıran bir neden olmuştur. Kaçan bir terörist olduğu değerlendirilmiyor. Her 3 canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattığı yönünde ilk bulgular mevcuttur. Tespit çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde açıklanacak, yaralı güvenlik görevlilerimiz olduğunu söyleyebilirim.

ATATÜRK HAVALİMANI UÇUŞLARA AÇILDI

Havaalanımız açılmış, uçuş trafiğimiz normale dönmüştür. Havaalanının gerek gidiş gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zaafiyeti söz konusu değildir.

 



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi.

DHA'NIN GEÇTİĞİ SON DAKİKA BİLGİSİNE GÖRE ÖLÜ SAYISI MAALESEF ARTTI: 32 ÖLÜ, 88 YARALI

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında 2’si polis 32 kişi hayatını kaybetti, 88 kişi yaralandı.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar VIP gidiş teminalinde patlama meydana geldi. Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar CIP gidiş teminalinde 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, iki terör örgütü üyesi, Emniyet güçlerinin kendilerinden şüphelenmesinin ardından üstlerinde bulunan 4 el bombasını X-ray cihazlarına doğru attı ve 4 ayrı patlama art arda yaşandı. Sonrasında polisler ateş açtı ve çatışma çıktı.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında 60 yaralı var

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 6'sı ağır 60 yaralının olduğu bildirildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada 6'sı ağır 60 kişi yaralandı. Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı.

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

İKİ CANLI BOMBA İDDİASI!
CNN Türk'ün iddiasına göre DHMİ kaynakları iki canlı bombanın patladığını söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Öte yandan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 23 ambulansın olay yerinde yaralılara müdahale ettiği bildirildi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI
Polis telsizinden geçen bilgilere göre, havalimanına çıkan bütün yollar kapatıldı. Havalimanı da sivil araç giriş ve çıkışına kapatılırken, itfaiye ve ambulansların geçişine izin veriliyor. İçeride halen yolcular var. Polis ekipleri havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

GÖRGÜ TANIĞININ İFADESİ: İLK ÖNCE SİLAH SESLERİ DUYULDU
Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı. Bakırköy Devlet Hastanesi'nin acil servisine giden yaralı sayısı 40'ı aştı.

BAŞBAKAN YILDIRIM VE İÇİŞLERİ BAKANI ALA, OLAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI
Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Atatürk Havalimanı’nda patlama (Havalimanı patlama ölü, yaralı sayısı)
Atatürk Havalimanı’nda patlama (Havalimanı patlama ölü, yaralı sayısı)
Detaylar geliyor...

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...