Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

71 kişiyi hastanelik eden kokunun sırrı çözüldü

Düzenleyen:
71 kişiyi hastanelik eden kokunun sırrı çözüldü

YAŞAM Haberleri

Niğde'de 4 gündür devam eden ve vatandaşları hastanelik eden kokuyla ilgili Niğde Valisi konuştu. Kokunun nedeni Kızılca Deresi'ne izinsiz bırakılan kimyasal atıkmış.

Niğde'de 4 gündür devam eden 71 kişiyi hastanelik eden kokuyla ilgili Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu yazılı açıklamada bulundu. Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu yaptığı yazılı açıklamada kokunun Kızılca deresine izinsiz dökülen petrol türevi maddeler ve birçok organik türde kimyasal madde döküldüğünü açıkladı.

İZİNSİZ ATIK BIRAKILMIŞ

Vali Ertan peynirciooğlu, "İlimizde 27 Haziran Pazartesi gecesi çevre kirliliğine yol açan Kızılca Deresi'ne izinsiz atık bırakılması olayı sonrasında Valiliğimiz koordinasyonunda tüm ilgili kurumlar tarafından sorunun giderilmesine yönelik çalışmalara başlanılmıştır. Kirliliğe sebep olanların tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için ilgili birimlerce çalışılmaktadır." Dedi.

KİMYASAL MADDE

Vali Peynircioğlu, "Kızılca Deresi bitiminde tespit edilen, kirliliğe neden olan ve dereye izinsiz bırakılan kimyasal maddeden alınan numune Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Referans Laboratuvarı'na gönderilmiş, yapılan tarama sonuçlarında atığın, "Uçucu organik bileşikler, petrol türevi maddeler ve birçok organik türde kimyasal maddeden" oluştuğu belirlenmiştir.

TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Söz konusu olumsuzluğun giderilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanlarının gözetiminde, Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlileri teknik desteği ile Niğde Belediyesi ekipleri temizlik çalışmalarına başlamıştır.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILACAK

Yapılan araştırmalar ve elde edilen bulgular neticesinde çevre kirliliğine sebebiyet veren kişi veya kişiler hakkında adli işlemler Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda il Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Benzeri olumsuz hadiselerin yeniden yaşanmaması için sorumlu tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli tedbirler alınmıştır" şeklinde yazılı açıklama yayınladı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...