Sahibi komaya giren pitbull, polise saldırdı

Düzenleyen:
Sahibi komaya giren pitbull, polise saldırdı

YAŞAM Haberleri

Eskişehir’de pitbull cinsi iki köpek, aşırı alkol aldığı iddia edilen ve bir parkta komaya giren sahibinin başında dakikalarca bekleyerek kimseyi yanına yaklaştırmadı. Olay yerine gelen belediye ekipleri köpeği uyuşturucu iğneyle sakinleştirdi.

Alınan bilgiye göre, Zafer Mahallesi Gazi Yakup Satar Caddesi üzerinde bulunan bir parkta vatandaşlar yerde yatan bir şahsın ve başında bekleyen saldırgan bir köpeğin olduğunu polis ekiplerine ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri adı henüz öğrenilemeyen 30 yaşlarındaki gencin yerde yattığını ve başında ise pitbull cinsi iki köpek olduğunu gördü. Ekipler araçlarından inerek olaya müdahale etmek istedi ancak köpek saldırınca müdahale edemedi. Polis ekipleri yerde yatan gencin uyuşturucu madde aldığını tahmin ederek olay yerine 112 Acil Sağlık ekibi çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri de yerde yatan şahsa müdahale edemedi. Polis ve sağlık ekipleri Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden gelecek ekipleri beklemeye başladı. Bekleme sırasında yerde yatan gencin arada bir hareket ettiği gözlemlenirken, her iki köpeğin de boynunda tasma olduğunu gören ekipler köpeklerin gence ait olduğu anlaşıldı. Yerde yatan sahibine zarar gelmemesi için dakikalarca yanına kimseyi yaklaştırmayan pitbull, ekiplere havlayarak uzak tutmaya çalıştı. 

Hayvan Sağlık Merkezi yetkilileri uyuşturucu iğneyle müdahale etti 

Gencin bulunduğu yere gelen Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler pitbullardan birine uyuşturucu iğneyle müdahale etti. İğne vurulmasın ardından sahibinden uzaklaşan köpeğin ardından, diğer köpek tasma ile yakalanmaya çalışıldı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bir süre köpeği yakalamaya çalıştıktan sonra yerde yatan genç kendine gelerek ayağa kalktı. Köpeğinin zincirini bağlayan genç uzun süre kendine gelemedi. Belediyeye bağlı ekipler, köpeğin zincirlenmesinin ardından tasma ile köpeği yakaladı. Ancak köpek ve sahibi birbirinden ayrılmamak için uzun uğraş verdi. Polis ekiplerinin devreye girmesi ile gencin elindeki zincir bıraktırıldı ve köpekler hayvan barınağına gönderildi. 

Polis ekipleri tarafından 112 Acil Sağlık ekiplerinin yanına götürülen genç, tedaviyi reddetti. Polis ekipleri gencin kimlik bilgilerini tespit etmek amacıyla, şahsı polis merkezine götürdü. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...