Şehidimize veda...

Düzenleyen:
Şehidimize veda...

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır Lice’de şehit düşen 2 askerden biri olan uzman çavuş Yunus Aktaş, dünyaevine girmeye hazırlanıyordu.

Türkiye mübarek ramazan ayında 2 şehidini daha ebediyete uğurlamanın hüznünü yaşadı... Bingöl’ün Genç ile Diyarbakır’ın Lice ilçeleri arasında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen uzman çavuşlar Behçet Avcı ve Yunus Aktaş dün gözyaşlarıyla memleketlerine uğurlandı. Nişanlısı Kübra Ateş ile 1 ay sonra dünyaevine girmeye hazırlanan uzman çavuş Yunus Aktaş’ın cenazesi Sakarya’nın Akyazı ilçesine gönderildi. Şehidin annesi Sevim Aktaş, “Ben onun güzel haberlerini bekliyordum, Ağustos’ta düğün yapacaktım” diyerek ağıtlar yaktı. 3 buçuk yıldır Uzman Çavuş olan Yunus Aktaş’ın Bitlis’ten geçici görevle Diyarbakır Lice’ye gittiği öğrenildi. 
Şehit Behçet Avcı ise memleketi Batman’da son yolculuğuna uğurlandı. 4 çocuk babası Avcı’nın (26) cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yükseldi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin yakınlarını protokol üyeleri teskin etmeye çalıştı. Şehidin akrabalarından bazıları sinir krizleri geçirdi. Şehidin amcası Cengiz Avcı ise, şehitle en son bir gün önce konuştuğunu ifade ederek, yaşanan durumun kendilerini üzüntüye boğduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...