PKK sığınakları imha edildi

Düzenleyen:
PKK sığınakları imha edildi

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarda örgütün 3 mağara ve 16 sığınağı imha edildi. Ele geçirilen sığınaklardan birinin 250 metrekare olması dikkat çekti.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor. Yapılan son operasyonda teröristlerin eğitim ve barınma için kullandıkları 3 mağara ve 16 sığınak tespit edildi. Diyarbakır Valiliği, ele geçirilen sığınaklardan birinin 250 metrekare olduğu, 4 odası, mutfak ve lavabosunun bulunduğunu ve şimdiye kadar ele geçirilen en büyük sığınak olduğunu açıkladı. Operasyonda ayrıca toprağa gömülü, içerisinde örgüt kıyafetlerinin bulunduğu 350 varil ele geçirildi.

PKK sığınakları imha edildi
Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sürüyor.

Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensuplarınca kullanılan sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla başlatılan operasyon başarıyla yürütülüyor.

Bölgede, 8. Kolordu Komutanlığı da terör örgütüne yönelik "Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-1 Operasyonu" gerçekleştiriyor.

PKK sığınakları imha edildi

YAŞAM ALANLARINA OPERASYON

Operasyonda, bölgede güvenlik güçlerince tespit edilen ve teröristlerin kullandığı yer altındaki yaşam alanlarına girildi. İlçenin hakim tepelerine yerleşerek bölgeyi kontrol altına alan güvenlik güçleri, ormanlık alanlarda teröristlerce toprak kazılarak inşa edilen 16 sığınak ile 3 büyük mağara buldu.

PKK sığınakları imha edildi
OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Mağara ve sığınaklarda, çok sayıda el yapımı patlayıcı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 30 tüp, roketatar, 16 roketatar mühimmatı, lav silahı, 3 mayın, makineli tüfek, 14 uzun namlulu silah, 3 pompalı tüfek, 5 tabanca, 7 el bombası, 3 telsiz, çok sayıda örgütsel doküman, gıda ve tıbbi malzemeler ele geçirildi.

PKK sığınakları imha edildi
250 METREKARELİK SIĞINAK

Güvenlik güçlerince bulunan sığınaklardan birinin 250 metrekare alanı, 4 odası, mutfak ve lavabosu olduğu, teröristlere bu sığınakta ideolojik eğitim verildiği öğrenildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Operasyon çerçevesinde icra edilen arazi araması esnasında, güvenlik kuvvetlerine eylem yapmak amacıyla döşenmiş vaziyette 2 adet el yapımı patlayıcı ele geçirilmiş olup, ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarınca bölgede kullanılan, 250 metrekare genişliğinde, 4 odalı, banyo ve mutfağı olan en büyük sığınaklardan biri ele geçirilmiştir."

PKK sığınakları imha edildi
TOPRAĞA GÖMÜLÜ 350 VARİL

Seyrek Köyü kırsalında icra edilen arazi arama ve taramasında da tespit edilen sığınak ve arazide 350 varil içerisinde toprağa gömülü örgüt kıyafetleri, 55 bin kök Hint keneviri, çok sayıda el yapımı patlayıcı düzeneği için parça ele geçirildi.

Teröristlerin yaşam alanları, yapılan çalışmanın ardından içindeki malzemelerle imha ediliyor.

PKK sığınakları imha edildi
55 MİLYON KÖK KENEVİR

Operasyonda, 9 günde 55 milyon 409 bin 621 kök Hint keneviri, 7 bin 834 kilogram toz, 6 bin 911 kilogram kubar esrar imha edildi. Ayrıca, 19 bin 180 araç ile 34 bin 444 şahsın kontrol edildiği, 145 kişinin gözaltına alındığı, 11 kişinin tutuklandığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...