Çocuğunuzun gizli dünyasını keşif için tatile tabletsiz gidin

Düzenleyen:
Çocuğunuzun gizli dünyasını keşif için tatile tabletsiz gidin

YAŞAM Haberleri

Tatil, eğlenip dinlenirken, “Çocuğumla vakit geçiremiyorum” diye hayıflananlar için yüzde 100 vakit geçirme fırsatı olarak değerlendirilmeli.

Canan ERASLAN

Ramazan ayı bitti, okullar kapandı, okullara giriş sınavları tamamlandı. Yani şimdi tatil zamanı. Çocuklar için okulların kapalı olduğu yaklaşık 3.5 aylık bir dönem bu ama ailenin hep birlikte olabileceği bir tatil için zaman pek de uzun değil. Bu kısa dönemi hem bütün yılın yorgunluğunu atmak, hem de çocuğunuzla yüzde 100 vakit geçirmek için fırsat olarak da görmelisiniz. Özellikle de çalışan ve “Çocuğumla vakit geçiremiyorum” diyen anne ve babalar için... 

DOĞA TATİLİNDE DENİZ

Pedagoglar, tatilin çocuğun eğitimden de uzaklaşmayacağı, eğlenerek öğrenebileceği fırsat olarak görülmesi gerektiğini ifade ediyor ve ailece zaman geçirilmesini tavsiye ediyor. Bu genellemeden hareketle benim de bir tavsiyem var. Eğer büyük şehirde yaşıyor ve çocuğunuz gibi siz de köy ve doğal ortama hasretseniz, gelin bu yıl doğa ile baş başa olabileceğiniz bir tatil yapın. Bu tür hizmet veren çok sayıda tatil merkezi var. Buralarda tavuk, koyun, inek, at, onlarca renk taşıyan bir tavuskuşu, ördek gibi hayvanlarla vakit geçirebilir, onların sütünden elde edilen ürünleri tüketebilirsiniz. Havuz ve deniz imkânı da varsa, değmeyin çocukların keyfine...

ONU YENİDEN TANIYIN!

Fakat benden bir tavsiye daha: Tatile tableti götürmeyin. Yanında tableti olan çocuk, ne etrafına bakacak, ne dinlenecek, ne de merak edip hayatı tanıyacak. Elbette anne ve babalar çocukları için en iyisini bilir ama, uzmanların görüşlerinden derlediğimiz tavsiyelere de bir göz atalım:

∂ Tatil mekanını çocuğunuzla seçin ama kararı sadece ona bırakmayın. Ona yeni tecrübeler için imkan sunabileceğiniz fırsatları bulabilirsiniz.
∂  Tatilde aynı tip restoranları tercih etmek yerine, yöreye özel yemekler yemesini sağlayın.
∂  Yanınıza, çocuklarla ilgilenmenizi engelleyecek kişileri almayın. Bu süreyi yüzde 100 birlikte geçireceğiniz zaman olarak düşünün.
∂  Mümkün olduğu kadar konuşmaya çalışın, soru sorun, soru sormasına fırsat verin.
∂  Dinlenme zamanlarında mutlaka elinize kitap alarak çocuğunuza örnek olmaya çalışın.

ÇOCUKLAR DERGİ ALIŞKANLIĞI KAZANSIN

Bilgisayarlar, tabletler hayatımızı ele geçirmeden önce çocukların tatil kitabı vardı. Hikâyeler, oyunlar, bulmacalar, fıkralar ve biraz da eğitim... Ders ağırlığı olmadan yeni döneme hazırlanmayı sağlayan dönemdi onlar. Şimdi bütün bunlar bitti ama bugün genç olan binlerce kişinin hayatına dokunmuş olan Türkiye Çocuk dergisi yayınlanmaya devam ediyor. 

Çocuğunuzun gizli dünyasını keşif için tatile tabletsiz gidin

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...